Používat svůj mobil pro EET?

Pokud chcete pro EET použít aplikaci v mobilním telefonu, vynoří se otázka, zda využít stávající telefon, nebo si zakoupit speciální telefon pouze pro EET. Obecně platí, že je lepší zakoupit speciální zařízení ať už telefon či tablet. Určitě není příjemné, když chcete zaevidovat platbu a současně Vám někdo volá. Ostatně existuje daňový odpočet, za který si můžete telefon zakoupit.

Existuje široká nabídka levných telefonů s Androidem. Pro EET opravdu není třeba kupovat drahý telefon, stačí starší typ. Nebo si můžete zakoupit nový lepší telefon pro volání a ten starý využít pro EET. Nejlevnější telefony nové jsou kolem 1800Kč. Důležité je, abyste si koupili telefon se systémem Android 4.4 nebo novější. Dá se použít i starší typ verze 4.1, ale pokud kupujete nový telefon, kupujte minimálně 4.4.

Pokud se nacházíte někde v terénu, kde je zima, vlhko, prach, vyplatí se zakoupit nějaký odolný outdoor telefon, zde se cena pohybuje kolem 5000Kč. Tento telefon ale vydrží hodně, včetně nárazů, ponoření do vody a nevadí mu prach. Více informací o odolných telefonech.

Pak je tu otázka, zda si pořídit telefon, nebo tablet. Většina lidí překvapivě volí tablet. Nevím zda je to pod vlivem reklamy na EET produkty, nebo kvůli velikosti displeje. Já osobně preferuju raději telefon, protože padne lépe do ruky, vždy je tam slot na SIM, takže je možné volat  a být na internetu a také je většinou telefon levnější.

Při koupi telefonu pro EET se se vynoří otázka, jak vyřešit levně internet, který je bohužel pro EET nutný. Pokud máte na svém hlavním telefonu k dispozici internet, je možné využít zdarma sdíleného připojení. Další jednodušší, pohodlnější, ale dražší  možností je koupě SIM karty od operátora, který nabízí levný internet.

Pokud máte na provozovně WIFI, tak ani nepotřebujete SIM kartu. Telefon se dá provozovat i bez SIM karty.

Zanechte zprávu



Hana Petříková

5 roky ago

Dobrý den, EET plus asi nefunguje pro iPhone (mac iOS), že?

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Bohužel ne.

Tondo Kokška IV.

5 roky ago

Dobry den.
A bude tahle apka i pro iOS ?

Roman

5 roky ago

Dobrý den, nebude. Pro EET je vhodné mít nějaké vyhrazené zařízení a telefon s Androidem je ta nejlevnější a nejjednodušší varianta.

Lea Sojková

5 roky ago

Díky za snad jediný srozumitelný návod!
Co by to MF udělalo, kdyby místo těch zbytečností tam dali takovýto návod. O tom snad ani Babiš neví jakej "moloch" z toho udělali. Podle vašeho návodu jsme došli do bodu stažení certifikátu.
Ale k dotazu:
Jsme ještě o stupínek níže, nemáme totiž chytrý telefon a tak se snažíme udělat si jakousi pokladnu z našeho PC (Windows 10). K tomu máme normální stříkací tiskárnu. Lze použít EET+. Co byste nám, prosím, doporučoval? Pronajímáme sporadicky na horách chalupu.Internet občas vypadává. Děkujeme.

Roman

5 roky ago

Tak to jsem rád, že jsem pomohl:) Kupte si chytrý Android telefon, nejlevnější telefony se dají pořídit do 2000 Kč. Pak můžete propojit aplikaci EET Plus s vaší tiskárnou v síti pomocí aplikace PrinterShare. Viz https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/. Pokud zákazníkovi stačí kód účtenky, tiskárnu nepotřebujete.

Petr Řezníček

5 roky ago

Dobrý den, funguje aplikace i na Lumii s WindowsPhone 8.1? Pokud ne, je to velký problém překlopit kód i pro tento OS?

Roman

5 roky ago

Dobrý den, EET Plus funguje jen na telefonech Android. Udělat novou aplikaci pro Windows Phone není jednoduché. Nicméně nejlevnější Android telefony stoji méně než 2000Kč.

Filemon

5 roky ago

Dobrý den,
mam problém ze když dám vystavit účtenku tak se mi nahoře zobrazí po par vteřinách trojúhelník s vykřičníkem a vedle toho Problém s FÚ...nevíte co s tím?
(kód mi to zobrazí akorát to asi neodešle...dole u FIČ je napsané Odmítnuté z FÚ)

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Pravděpodobně máte telefon Android ve verzi 4.0. Tato verze neumí komunikovat s daňovým portálem. Je potřeba mít telefon ve verzi 4.1 a vyšší.

Filemon

5 roky ago

ok kouknu na to děkuji

Karel

5 roky ago

Dobrý den, mám android 4.4.4. a stejně tak to finanční úřad nepobere. Kde je problém? Děkuji Karel

Pavel Pokorný

5 roky ago

Dobrý den,
někde jsem se dočetl, že nelze mít jeden certifikát na více zařízeních. Chci se tedy zeptat, co je třeba udělat, když chci používat jiné zařízení (jiný tablet), než to, ve kterém mám nainstalovanou Vaší aplikaci s certifikátem. Stávající tablet musím dát urychlene do servisu, případně do popelnice.
Moc děkuji za odpověď.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, z pohledu EET Plus nesmíte používat více zařízení se stejným certifikátem současně. Takže pokud na stávajícím tabletu aplikaci EET Plus odinstalujete a na novém nainstalujete, bude vše v pořádku. Pouze na novém tabletu neuvidíte historii účtenek ze starého tabletu.

Pavel Pokorný

5 roky ago

Díky za bleskovou odpověď.
Ještě tedy 2 doplňující otázky:
1. Pokud si nainstaluji novou aplikaci na jiné zařízení, k předchozí historii účtenek už se nelze odnikud dostat?
2. Jak řešit situaci, když dojde k takové závadě zařízení, že z něho aplikace EET plus nepůjde odinstalovat nebo dojde k jeho ztrátě?
Díky.

Roman

5 roky ago

1) Můžete si nechat vygenerovat historii účtenek přímo na daňovém portálu FÚ. Podáte žádost a většinou za pár dnů získáte přehled.
2) Když dojte k závadě zařízení tak to nevadí. Pokud ale dojde ke ztrátě zařízení, které používáte pro EET, tak Vám hrozí, že někdo zaeviduje tržby, které neexistují. V tomto případě si daňovém portálu nechte zneplatnit starý certifikát. Poté na daňovém portálu si vygenerujte certifikát nový a ten použijte v novém zařízení.

Pavel Pokorný

5 roky ago

Ještě jednou díky za rychlou a vyčerpávající odpověď.

Miloš Kučera

5 roky ago

Dobrý den,
převážně se zde píše o použití s android telefonem, v tréninkovém režimu jsem to úspěšně vyzkoušel a zatím jsem mile překvapen funkčností.
Mám v plánu do ostrého provozu pořídit obyč. android tablet s wifi. Může být?
Moc děkuji.

Miloš Kučera

Roman

5 roky ago

Dobrý den, může být. Android musí být ve verzi 4.4, nebo novější.

Roman Vithous

5 roky ago

Jelikkož jsem ten případ, který s hotovostí téměř nepracuje, a týkají se mne proto nejvýše jednotky účtenek ročně, a současně není úplně předvídatelné, kdy zákazník upřednostní hotovost před fakturou, mám EET+ nainstalované ve svém "hlavním" telefonu. A napadlo mne, jestli by byl velký problém, doplnit k aplikaci EET+ možnost zamčení (PINem)? Nebo nemá někdo skušenost s nějakou fungující externí aplikací pro tento účel?

Roman

5 roky ago

To je dobrý nápad, přidám to hned do další verze aplikace.

Roman Vithous

5 roky ago

Díky.

Jinak se veřejně omlouvám za "skušenost" místo zkušenosti :-). Chvíli před třetí ráno jsem už nějak moc na ten příspěvek a jeho přečtení po sobě a nalezení chybky neviděl...

Tereza

5 roky ago

dobrý den, je možná mít nainstalovaný certifikát v notebooku a používat při prodeji třeba pokladnu z Markeetu a následně večer odeslat tržby nějak přes ten notebook? Jezdíme po vesnicích a je problém s int.připojením. Díky

Roman

5 roky ago

Dobrý den, tento problém musíte řešit s prodejcem Vaší pokladny.
Odpovím alespoň pro případ, že byste použila aplikaci EET Plus na telefonu (tabletu). Pokud jste v dosahu mobilního internetu, tak musíte dle FÚ odeslat tržbu ihned. Pokud nejste v dosahu internetu, můžete účtenku poslat později - to provede automaticky aplikace EET Plus. Pozor, k odeslání musí dojít do 48 hodin, tedy do 48 hodin se musíte dostat do oblasti s internetem. Pokud jste mimo internet déle, domluvte si s FÚ takzv. "Zjednodušený režim".
Předpokládám, že na vesnicích je obvykle internet dostupný, takže budete muset účtenku posílat ihned, abyste se vyhnuli problémům s FÚ. Více informací o levném internetu pro EET.

Tereza

5 roky ago

díky za odpověď, jde mi hlavně o to, že nemůžu použít tablet ani telefon, pracuji s masem a ve vlhku a potřebuji odolnější pokladnu než mobilní telefon a denně se pohybuji až na 15 prodejních místech..

Roman

5 roky ago

Existují i odolné mobilní telefony, které jsou určeny do terénu. Třeba tento telefon, nebo spíše ještě odolnější tento. Ten druhý má ve specifikaci IP68, což znamená, že by už něco vydržet měl. Ale nevím, nakolik jsou odolné přenosné tiskárny.
Pozor, většina EET pokladen nabízených na trhu nejsou IP68 odolné.

Honza

5 roky ago

Dobrý den, několikrát denně účtuji přímo u zákazníka. Někdy v 21% nebo 15% a i v přenesené daňové povinnosti, tedy 0% DPH. Je možné někde nastavit DPH?

Roman

5 roky ago

Dobrý den, zvolte "vystavit účtenku" a poté se nabídne volba DPH, více informací zde: https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/

petr

5 roky ago

dobrý den, jestli to chápu správně tato aplikace plně nahrazuje EET pokladnu ? při vytvoření účtenky musím být v té chvíli online na netu nebo stačí se připojit večer a účtenky z paměti budou odeslány

Roman

5 roky ago

Dobrý den, EET Plus řeší veškeré náležitosti nutné pro EET. EET Plus zatím negeneruje daňové doklady, to musíte dělat stejně, jako jste dělal před zavedením EET (pokud jste plátce DPH). Aplikace EET Plus umí poslat účtenky automaticky, jak se dostanete na internet. Bohužel z pohledu FÚ musíte odesílat účtenky okamžitě. Výjimka je v případě technické poruchy a to musíte účtenky poslat nejpozději do 48 hodin. To plati pro tzv. "Běžný režim".

Renata Svobodová

5 roky ago

Dobrý den,
prosím o radu, jaký typ pokladny pro eet pro stánkový prodej zvolit.
Děkuji, Svobodová

Roman

5 roky ago

Pořiďte si EET Plus 🙂 Je zdarma.

Radka

5 roky ago

Dobrý den, bude mi prosím EET PLUS fungovat na tabletu s verzí Android 4.1.2. ? Zatím jsem na mobilu a funguje to perfektně, jen bych pořebovala změnit zařízení. Děkuji za odpověď i za celou pro mě jedinou srozumitelnou aplikaci! Ať se daří....

Roman

5 roky ago

Dobrý den, děkuji. Na tabletu Android 4.2.1 by to mělo fungovat, nebude ale fungovat tisk na WIFI tiskárně. Nejlepší je to rovnou zkusit. Pokud ale kupujete nový tablet, doporučuji raději novější Android.

Radka

5 roky ago

Moc děkuji za odpověď. Tablet mám k dispozici starší a tak ho chci využít. Jen se mi tam nějak nepodařilo uložit certifikační kod. Pokusim se s tim tedy poprat, snad vyhraju. Tiskárnu nepoužívám, vypisuji kody na papírek 😉

Lenka

4 roky ago

Dobrý den.Chci se zeptat.Začínám pomalu řešit eet.Jak jste psal,že neni dobré mit jeden telefon,co by se teda stalo kdybych byla připojená a někdo volal..?

Roman

4 roky ago

Dobrý den, pokud by vám někdo volal při evidování tržby, tak si nic neděje. Jde o to, že je to nepohodlné. Klidně na EET použijte svůj telefon.

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka