EET certifikát do telefonu

Nahrání EET certifikátu do mobilu.

Tip: Chcete se podívat na video? Video jak zprovoznit EET za deset minut zde.

Pokud již máme certifikát z finančního úřadu, musíme provést poslední krok. A to je zkopírování certifikátu tam, kde ho budeme používat. Tedy v případě aplikace EET Plus zdarma do našeho telefonu, nebo tabletu.

Důležité je, že certifikát je soubor, který končí na p12. Pokud Vám daňový portál nabízí soubor s příponou cer, tak je to špatně. Musíte mít p12 soubor. Daňový portál Vám totiž povolí stáhnout certifikát jen jednou. Pokud certifikát chcete znovu stáhnout, musíte si předtím nechat vygenerovat certifikát nový.

Jak tedy na to? Metod je více, popíšu zde tři.

NOVÉ: Metoda 1: Zkopírovat přes internet

Nejjednodušší metoda, pokud už máte certifikát u sebe na PC. V mobilní aplikaci EET+ zadejte:

  • Tlačítko "Certifikát už mám"
  • Tlačítko "Zkopírovat z internetu"
  • Na svém počítači, kde máte stáhnutý certifikát, spusťte internetový prohlížeč a zadejte adresu: https://eetplus.cz/cert . Vložte svůj certifikát - soubor, který jste získali z daňového portálu.
  • A v mobilní aplikaci zadejte PIN.

Certifikát se přenáší po internetu šifrovaně a nikde se neukládá. V paměti serveru zůstává tři minuty a poté se odstraní.

Metoda 2: Přímo pomocí mobilního telefonu

Pokud jste žádost o certifikát prováděli v mobilním telefonu, nebo tabletu, už byste ho měli mít nahraný a nemusíte provádět nic navíc, viz na návod, jak získat certifikát. Více je vidět na tomto videu (za video děkuji Luďkovi R.) :

Metoda 3: Pomocí PC s  USB kabelem

Tato metoda předpokládá, že máte certifikát uložený na svém PC. Vezmeme si USB kabel, většinou je to kabel, který používáme k nabíjení telefonu a tímto kabelem propojíme počítač s telefonem. Na počítači by se měl objevit nový disk. Tento disk obsahuje data, která jsou na telefonu uložena. Zkopírujeme na tento disk svůj certifikát. Je jedno kam, aplikace eetplus ho sama najde. Pozor, certifikát je soubor, který končí na p12. Pokud nevíte, kde soubor certifikátu p12 získat, podívejte se na návod, jak získat certifikát.

Pokud Vám aplikace EET Plus nenalezne certifikát a vy jste již zkoušeli jinou EET aplikaci, zkontrolujte, zda tam certifikát stále je. Některé EET Aplikace certifikát mazají.

Zanechte zprávu



Milan Dejmek

5 roky ago

Dobry den, vypada to hezky, bohuzel i zkuseny IT odbornik se marne cca 2 hodiny pokousel obema zpusoby sladit certifikat s aplikaci-tzn.import certifikatu se nezdaril....Coz u jinych se podarilo pomerne rychle. Co s tim???

roman

5 roky ago

Dobrý den
Prosím popište konkrétně, co přesně nešlo. Podařilo se vám to nakonec naimportovat? Můžete rovnou na email info@eetplus.cz Děkuji.

miša

5 roky ago

Dobrý den
mě nejde nainstalovat certifikát do mobilu mobil lenovo počítač lenovo taky se pokouším marně.Kabel mám připojený vždy to stejné jako by se to stáhlo a pak nic.Děkuji Míša

roman

5 roky ago

Zkuste prosím aktualizovat verzi z Google Play (na verzi 1.2).

Petr

4 roky ago

Bohužel sekne se to v posledním (8) kroku. S výzvou abych to skusil později. Ale ani později to nefunguje.

Roman

4 roky ago

Dobrý den, pravděpodobně používáte nesprávný certifikát. Zkontrolujte, že se jedná o certifikát z daňového portálu.

Natasa Silna

5 roky ago

staženo obratem, instalace velmi rychlá a pro průměrného uživatele chytrého mobilu není obtížná,

pro firmu s s jednotkami hotovostních tržeb měsíčně (jinak nám jde vše přes účet) docela ideální

jenom možnost poslat účtenku na tiskárnu nebo e-mailem do PC k běžnému tisku by byla úžasná - někteří lidé preferují účtenku papírovou a a vyzvednutí na internetu asi nepochopí

roman

5 roky ago

Nová verze EET Plus už umí účtenku poslat i emailem:) Na stránce účtenky poklepejte na ikonku sdílení. Tisk do PC by měl fungovat nově také, bude popsáno na stránce Časté otázky a odpovědi.

Marie Mikulenková

5 roky ago

Natasa Silná jste Borkyně s velkým B jako Babiš. Už se tady s tím mořím pěkně dlouho

Tomáš Bumbálek

5 roky ago

Dobrý den, měl bych menší otázku. Jsem pořadatel kulturních akcí tzn. zábavy plesy. Nechci kvůli EEt končit proto hledám možnost jak stále pokračovat bez velkých nákladů. Většinou na akci mi obsluhuje cca 7 lidí. Nemůžu si dovolit každému zaplatit EET kasu. Je možnost stáhnout vaší aplikaci do telefonu každému člověku co obsluhuje aby se přihlásil přes moje Ič nebo jak to funguje. Nemám zkušenosti. Aby ze všech 7 telefonů mohli odesílat účtenky na moje ič.

roman

5 roky ago

Dobrý den.
Vytvořte si na daňovém portálu sedm poboček a vytvořte si sedm certifikátů. Do každého mobilu dejte jiný certifikát. Tím dosáhnete toho, že jednotlivé mobily jsou nezávislé, ale všechny reportují na jedno DIČ. Pozor, nepoužívejte jeden certifikát na více mobilech.
Nakupte pro tento účel sedm telefonů s Androidem. Pokud koupíte nějaký levnější, tak cenově to vyjde 1600Kč za jeden telefon.

Dana

5 roky ago

Dobrý den,jsme plátci DPH v základní verzi,kde jsem si to chtěla zkusit to nemohu zadat.Myslela jsem si,že si tedy vytvořím certifikát a nahraji do aplikace.Podle návodu jsem ho vytvořila (úplně super vysvětlení).Bohužel my ho aplikace nevyhledává.

Jiri

5 roky ago

Certifikat nenalezen nahral jsem do mobilu z emailu mam ho v interni pemeti pod slozkou samsung i na sd karte tam ve slozce foto
Tak nevim co s tim
Jak se ma jmenovat certifikat? Ja to mam jenom jako cisla.crt je to ok?

roman

5 roky ago

Certifikát musí mít příponu p12, tento certifikát si stáhněte z daňového portálu. Certifikát s příponou crt není správný.

Drak

5 roky ago

Dobrý den nejsem žádný IT ale nechtěl jsem platit někomu za 2 min práce cca 400,- Kč že mi nainstaluje ten zasranej certifikát do tak super aplikace.Já jsem se s tím pral celý den a když to nikam nevedlo začal jsem úplně od začátku.
1. vymazal jsem všechny zkušební aplikace vč. eet+
2. připojil telefon přes USB na PC ( najde Vám 2 disky E a F tzn SD + paměť telefonu )
3. musíte najít v PC soubor s koncovým označením p12 který jste obdrželi s daňového portálu ( pokud nevíte kde je, zadejte v PC - hledat - soubor - p12 a on Vám ho najde je to obálka s klíčem - nikam tento soubor NEIMPORTUJTE stačí na tento soubor klik pravým tl,- kopírovat a následně ho vložíte do jakékoliv složky na disk telefonu E a F raději do obou ať je klid.
5. zkontrolujte si na PC že jste si opravdu tento soubor vložili do nějaké složky a potom telefon odpojte od PC.
6. Opět si stáhněte aplikaci EET+ a postupujte dle dalších kroku mně to certifikát našlo a povedlo se mi to celé rozchodit tak mnoho zdaru :-))

Eva

5 roky ago

Zachránil jste mi psychické zdraví, včera jsem se tři hodiny snažila dostat certifikát do mobilu, marně. nexhápu, proč to nejde jinak, než kopírovat přes USB. Díky moc.

Pavel

5 roky ago

Není to bezpečné, ale můžete si jej poslat na mail, který vyberete v mobilu a někam uložíte na mail. Případně vytáhněte kartu a zkopírujte to tam natvrdo, pokud to karta a mobil umožńuje.

Luděk R.

5 roky ago

Postup vydání certifikátu pro EET+ přímo v mobilu najdete v komentované delší verzi zde: https://youtu.be/O_YcVKHreU8

Ve verzi kratší zachycující postup v reálném čase pak zde: https://youtu.be/BqmwQiZtuqI

jana

5 roky ago

Zdravim ,nejde mi odeslat trzba na fin.urad vzdy mi to napise ze to odesila a pak ze se to nepodarilo at to zkusim znovu 🙁 cely den ;( kde jsem udelala chybu??

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Pravděpodobně máte Android ve verzi 4.0. Pro komunkaci s FÚ je potřeba verze Android 4.1 a vyšší.
Další informace najdete zde:
https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/

jana

5 roky ago

Mam verzi 5.1 takze tim to neni.

Filip

5 roky ago

mám stejný problém taky mám android 4.4

Irena

5 roky ago

Potrebuji eer na ubytovani cca na 3 mesice muzete mi poradit

Roman

5 roky ago

Irča

5 roky ago

Dobrý den, je to SUPER.FUNGUJE TO!! Nainstalováno do mobilu Samsung Galaxy a pomocí Print Share to bez problému letí do tiskárny, takže můžu zákazníkovi dát tištěnou verzi účtenky. Paráda, instalace podle vašich podrobných návodů bez problémů. Velikeré díky. Jen mám jediný problém. Tím, že jsem do mobilu přenesla certifikát FU, musím při každém použití mobilu zadávat 4místný PIN a nelze to odstranit./nebo nevím jak/ Nevíte co si s tím počít? Je možné vůbec PIN odemykání displeje odstranit? Ale to není problém EET plus ale toho certifikátu.Jinak přeji mnoho dalších úspěchů

Roman

5 roky ago

Díky, bohužel takto na dálku nedokážu poradit. Zkuste menu "Nastavení", dále "Zabezpečení" a dále "Nastavit zámek obrazovky". Nicméně pokud tam máte EET aplikaci, tak dodatečné zamčení telefonu není na škodu.

Tomáš Hrabě

5 roky ago

Jedná se o zámek obrazovky, který zapne certifikát a přenese tam své heslo. Bohužel zámek nejde odstranit ani když odstraním uživatelské pověření = certifikát. Zřejmě nezbývá, než použít nějaké co nejjednodušší heslo, např. "aaaa" (musí být min. 4 místa a alespoň jedno písmeno). Snad by to zmizelo při obnovení továrního nastavení, ale to je hodně drsné.
Jinak chválím pana Bouchnera za jeho aplikaci. Snadno jsem rozchodil i tisk na Elio P100.

Honza

5 roky ago

Když se přihlásíte na daňový portál - správa údajů evidence tržeb (se svým loginem a heslem), tak v sekci "certifikáty" (podsekce "nápověda") najdete schované PDF soubory ke stažení, kde jsou podrobné návody, jak nainstalovat certifikát do Windows, do Androida atd. Když se tím prokoušete, mělo by se to povést. Nebýt jednoho z těch nápovědních pédéefek, některé věci by mě ani nenapadly udělat. Jedno z velmi protivných úskalí je například to, že certifikát natvrdo vyžaduje, aby zařízení (mobil, tablet), na který si chcete certifikát nainstalovat, bylo zabezpečeno heslem, gestem či pinem. Pokud ho zabezpečené nemáte, certifikát se nenainstaluje. Grrrr... A tím zabezpečením se nemyslí PIN či heslo, které používáte při startu mobilu. Jde o zaheslování zařízení, pokud ho budíte z režimu spánku, tedy pokud chcete rozsvítit displej. Kdo je zvyklý budit mobil nebo tablet z režimu spánku tím, že přejede po displeji prstem, tak na to ať s nainstalovaným certifikátem zapomene.

Roman

5 roky ago

Ten EET certifikát není třeba instalovat do telefonu. Stačí ho jen nakopírovat a pustit aplikaci EET Plus. Ta si ho pak najde a použije.

Lamazou

5 roky ago

Dobrý den. Udělal jsem vše podle vloženého videonávodu. Na konci mi portál finanční správy nabídne stáhnout s koncovkou p12 a stejně se to stáhne do telefonu s koncovkou .pem
Tel. Samsung A5 2016
Můžete poradit?
Děkuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den. Daňový portál dovolí stáhnout p12 jen na jeden pokus. Doporučuji vytvořit nový certifikát a zkusit to ještě jednou.

Jaroslav Pek

4 roky ago

Dobrý den,
omylem jsem si z telefonu vymazal vaší aplikaci, tudíž jsem přišel i o komunikaci s úřadem. Přes EET jsem už jeden účet vystavil ale teď nevím jak přijít k novému certifikátu. Ten co mi poslali z úřadu už nemám, ale ten má stejně jen platnost 3min. Jaký je prosím postup? Děkuji J.P
Je to asi stejná situace, kdybych měl nový mobil.

Roman

4 roky ago

Dobrý den, vytvořte si na daňovém portálu nový certifikát a ten použijte v EET Plus.
Jak získat certifikát:
https://eetplus.cz/2016/10/04/jak-na-certifikat-eet/
Jak certifikát nahrát do EET Plus:
https://eetplus.cz/2016/10/09/eet-certifikat-do-telefonu/
Platnost certifikátu z daňového portálu je 2 roky.
Můžete si do telefonu obnovit i všechny již vystavené účtenky:
https://eetplus.cz/2017/07/11/obnoveni-uctenek/

Pavel Šperling

3 roky ago

Dobrý den,
lze aplikaci EET Plus používat, i když ještě nespadám do EET? Myslím tím, lze vystavovat účtenky, včetně DIČ, a následně je tisknout. Jsem živnostník a rád bychaplikaci používal jako pokladnu. Z tabletu nebo telefonu.
Díky moc

Svaťa

3 roky ago

Dobrý den, do telefonu jsme podle videa uložil novy certifikát. Přikročil jsem k importu z uložiště, aplikace našla certfikát, ale při kliknutí na soubor se opět skočí do modu: Najít v telefonu... Jak můžu pokročit dál?

Roman

3 roky ago

Dobrý den, to je divné, s tímto problémem jsem se nesetkal. Popište prosím přesně postup a jaký telefon/tablet vlastníte na adresu tp@eetplus.cz. Alternativně zkuste variantu "Zkopírovat z internetu".

Kryštof Kříž

3 roky ago

Pomoc pomoc, říká to že nemám správné heslo, kde to heslo mám vzít. Prosím o pomoc po telefonu

Roman

3 roky ago

Heslo k certifikátu jste si sám zvolil na daňovém portálu. Pokud si to heslo nepamatujete, musíte si vytvořit nový certifikát s novým heslem.

Zdeněk Tomala

3 roky ago

Dobrý den. chci se zeptat zda mohu při používání aplikace EET PLUS použít tiskárnu CASHINO PTP-ll Bluetooth.

Děkuji za odpověd. Zdeněk

Roman

3 roky ago

Dobrý den,
ano, tato tiskárna je pro EET Plus ideální.

Michael Stanovský

3 roky ago

Pouzivam EET tiskárnu na notebooku ale nevyhovuje mi to. Vaše aplikace je idealni. Musim zazadat o novy certifikát, nebo mohu pouzit ten z notebooku?

Roman

3 roky ago

Můžete použít certifikát z notebooku.
Pokud byste chtěl mít více aplikací EET Plus současně, je třeba mít pro každou aplikaci (EET Plus) jiný certifikát.

Dagmar Richtrová

3 roky ago

Jak s certifikátem, když jsem vyměnila mobilní telefon? EET+ jsem měla instalované ve starém. Načítala jsem ten původní certifikát z pc, co už je kaput. Jak teď s novým telefonem? Kde se dostanu k tomu certifikátu? Díky za pomoc. Nějaká nevím co s tím.

Roman

3 roky ago

Nejlepší bude, když si na daňovém portálu vygenerujete nový certifikát. Už proto, že ten starý certifikát má omezenou platnost. Informaci, jak nový certifikát získat naleznete zde:
https://eetplus.cz/2019/08/24/pozor-na-omezeni-platnosti-eet-certifikatu/

Petr Ondra

2 roky ago

Dobrý den,
chtěl používat EET Plus na mobilu a současně na PC s Windows. Doporučujete nějakou posloupnost instalace EET Plus a certifikátu na oba systémy? Poplatek za podporu je nutné uhradit pro obě instalace?
Děkuji,

Roman

2 roky ago

Dobrý den.
Posloupnost není důležitá. Důležité je, abyste na PC a na mobil nainstaloval odlišný certifikát - vystavte si tedy na daňovém portálu dva certifikáty. Poplatek za podporu zahrnuje všechna zařízení pod stejným DIČ.

Miroslav

2 roky ago

Obrý den,
Máma stažený certifikát v PC a používanám ho v účetním programu. Můžu ho stáhnout do mobilu aplikace eetplus.
Děkuji za odpovědi.

Roman

2 roky ago

Dobrý den, ano, můžete. Nicméně doporučuji vygenerovat nový certifikát. Certifikát má omezenou platnost (3 roky), tak aby se Vám nestalo, že přestane fungovat účetní program a EET Plus zároveň.

Irena Treu

2 roky ago

Dobrý den papíroví bloček je pro zákazníka jako účtenka? Děkuji

Roman

2 roky ago

Dobrý den, nejsem si jist, zda rozumím otázce:) To co EET Plus vytiskne na papír je EET účtenka, které je povinná od 1.5.2020 pro třeti a čtvrtou vlnu EET.
EET účtenka není daňovým dokladem. Rozdíl mezi daňovým dokladem a EET účtenkou je zde.

Roman Dvořák

2 roky ago

Trochu s tím byl problém, neumělo to certifikát v telefonu najít. Nakonec jsem ho nahrál na disk telefonu i na SD kartu. Pak našel oba. ještě otázka jak smazat zkušební účtenky. Děkuji pěkný den Roman Dvořák

Roman

2 roky ago

Další možnost je nahrát certifikát přes internet. Je to jednodušší. Mazat zkušební účtenky nemusíte, nejsou zahrnuty v celkovém součtu.

Miluše Blažková

2 roky ago

Jsem totální amatér, mám staženou aplikaci EET+, už mám i certifikát od FÚ a dál absolutně nevím co to po mě chce. Udělala jsem nastavení, průvodce nastavení a připojení na FÚ, certifikát už mám,zkopírovat z internetu a dál už nevím co a jak. Kdopak mě to asi udělá?

Roman

2 roky ago

Postupujte dle návodu, který vidíte přímo v aplikaci EET Plus poté, co stisknete "Zkopírovat z internetu".

Vera Pokorná

2 roky ago

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat dál, když v nabídce na daňovém portálu není kolonka certifikát. Nevím jak dál. Děkuji za info a radu Věra

Roman

2 roky ago

Dobrý den,
je možné, že ještě nemáte nastavenou provozovnu. Nastavte provozovnu a pak by se nabídka certifikátů měla objevit.
Jak to má vypadat je zde na videu: https://www.youtube.com/watch?v=Q36LCWXXFBc

Vera Pokorná

2 roky ago

Již jsem se tím prokousala. Mám úspěšně vše nastaveno. Teď si ještě zaplatím u vás roční paušál, abych radši měla podporu a další.
Dekuji

Martin Kolena

2 roky ago

Dobrý den, vše jsem zdárně nastavil podle návodu. Jednoduché. Děkuji moc

Ludevit Melicher

1 rokem ago

Dobrý den jak to mám udělat když potřebuji dostat nainstalovanou EET+do jiného telefonu děkuji za odpověď

Roman

1 rokem ago

Dobrý den,
postup je úplně stejný, jako když instalujete EET Plus poprvé - po nainstalování aplikace je potřeba přidat certifikát od FÚ. Automaticky se to propojí s Vaším účtem - budete si moci stáhnout účtenky a případně prodejní položky. Více informací naleznete zde: Instalace EET Plus na nový telefon.

František Vošahlík

1 rokem ago

Dobrý den aplikace EET plus mi zmizla znovu se mi nainstaloval certifikát mám v telefonu uložené ale chce to na mě heslo dám své heslo I certifikát to najde Ale píše to že to špatně zadaný co s tím mám dělat .

Roman

1 rokem ago

Dobrý den, musíte zadat heslo, které jste si zvolil na daňovém portále při vytváření certifikátu. Pokud si heslo již nepamatujete, bude potřeba na daňovém portále si vytvořit certifikát nový. Postup je stejný, jako když jste začínal s EET.
Zde je video návod: https://www.youtube.com/watch?v=Q36LCWXXFBc&feature=youtu.be

EET je nyní nepovinné, pro vystavování účtenek můžete použít novou aplikaci Elementary POS. Tato aplikace nevyžaduje certifikát k EET.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.elementarypos.client

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka