Nové fórum pro předávání zkušeností

Vytvořil jsem nové diskusní EET fórum pro předávání zkušeností s EET. Pokud máte dotaz, nebo chcete někomu pomoci, můžete diskutovat na adrese https://forum.eetplus.cz.

 

Zanechte zprávu



Honza

5 roky ago

JAK TO MAJÍ S EET ČESKÉ FIRMY, KTERÉ HODLAJÍ PRODÁVAT NA SLOVENSKU?

Možná se vám stane, že některé ze svých tržeb budete "realizovat" na území SR. Pokud tam máte kamennou provozovnu, tak se zřejmě nevyhnete slovenskému systému EET se vším, co to obnáší. Ale pokud ji nemáte, to znamená, že prodáváte třeba na stánku, máte podle všeho mnohem volnější ruce. Já osobně jsem se o to zajímal proto, že dělám rozličný servis českým kapelám - a k tomu patří například zajištění prodeje merchanisingu. Psal jsem i volal na slovenské úřady, jak je to s EET v případě, že český rezident prodává na Slovensku, a dostával jsem velmi nekonzistentní odpovědi. Na jedné straně jsem se třeba dozvěděl, že pokud si na Slovensku nezaložím firmu, prodávat tam nemůžu, na straně druhé mi jakási úřednice z berňáku řekla, že jako české firmy se mě slovenská EET vůbec netýká. Tak nějak jsem tušil, že ani jedno z toho není pravda. Nakonec jsem se probojoval ke stanovisku Finančního ředitelství SR, které už snad lze brát jako závazné. Tady ho kopíruji přesně tak, jak přišlo:

Dobrý deň,
Finančné riaditeľstvo SR k Vášmu podaniu z pohľadu zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z príjmov“) uvádza nasledovné:
Registračnú povinnosť na daň z príjmov má podľa § 49a ods. 1 zákona o dani z príjmov len FO alebo PO, ktorá na území SR získa povolenie alebo oprávnenie na podnikanie a podľa § 49a ods. 2 zákona o dani z príjmov a FO, ktorá na území SR začala vykonávať inú samostatnú zárobkovú činnosť alebo začala prenajímať nehnuteľnosť (okrem pozemku). Registračnú povinnosť má taktiež FO alebo PO, ktorá sa stala platiteľom dane (§ 49a ods. 3 zákona o dani z príjmov) alebo ktorej na území SR vznikla stála prevádzkareň (§ 49a ods. 5 zákona o dani z príjmov).
V prípade štátov, s ktorými má SR uzatvorenú zmluvu o zamedzení dvojitého zdanenia, sa zdaniteľnosť príjmov posudzuje nielen podľa zákona o dani z príjmov, ale tiež podľa príslušnej zmluvy.
V predloženom prípade vychádzame z predpokladu, že sa jedná o vyplatenie príjmu, ktorý bude plynúť od rezidentov SR rezidentovi ČR za činnosť (predaj na koncertoch a a festivaloch, ), ktorá bude vykonávaná na území SR.
Zdaniteľnosť vyplatených príjmov na území SR sa v takomto prípade posudzuje nielen v zmysle § 16 ods. 1 zákona o dani z príjmov ale tiež podľa článku 7 Zmluvou medzi Slovenskou republikou a Českou republikou o zamedzení dvojitého zdanenia a zabránení daňovému úniku v odbore daní z príjmov a z majetku (uverejnená v Z.z pod č. 238/2003, ďalej len „zmluva“).
Podľa článku 7 zmluvy zisky českého podniku podliehajú zdaneniu len v ČR, ak podnik nevykonáva svoju činnosť v SR prostredníctvom stálej prevádzkarne, ktorá sa tu nachádza. Ak podnik vykonáva svoju činnosť takýmto spôsobom, môžu byť zisky podniku zdanené v SR, ale iba v takom rozsahu, v akom ich možno pripočítať tejto stálej prevádzkarni. Výraz stála prevádzkareň je definovaný v článku 5 zmluvy a v § 16 ods. 2 zákona o dani z príjmov.
Z uvedených informácií vyplýva, že český rezident dosiahne príjmy z príležitostného predaja na koncertoch a festivaloch na území SR.
V prípade, že český rezident nebude svoju činnosť na území SR vykonávať prostredníctvom stálej prevádzkarne tu umiestnenej, jeho príjem nie je na území SR zdaniteľným príjmom ( § 2 písm. h) zákona o dani z príjmov). A český rezident v uvedenom prípade nemá registračnú povinnosť na daň z príjmov podľa zákona o dani z príjmov.
Uvedená odpoveď má informatívny charakter a bola vypracovaná na základe informácií poskytnutých daňovým subjektom v jeho žiadosti.
V prípade ďalších otázok nás môžete kontaktovať na tel. č. 048/4393536
S pozdravom,
Ing. Jana Jezerčáková

Honza

5 roky ago

Sorry, omylem jsem příspěvek zavěsil sem, už je na fóru.

Roman

5 roky ago

Díky za text na fóru, každá informace se hodí.

Lucie

5 roky ago

Dobrý den, sháním nutně novou eet pokladnu. Máte někdo nějakou ověřenou stránku, kde koupit? Potřebuji to co nejdříve. Děkuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den, kupte si nějaký levný Android telefon (cca 1800Kč) a nainstalujte si zdarma EET+.

Petr

5 roky ago

Zdravím ještě jednou,

rozjeli jsme tržbu už "naostro" s EET plus, zadali správně DPH21%, ale na účtence je jen částka, není DPH uvedeno,
ani základ daně.. Kde je chyba? Na vzorové účtence dle FU má být DPH rozpočítáno..?!

Děkuji za bezva aplikaci i info. Moc zdravím. Petr

Roman

5 roky ago

Dobrý den, díky:). Zkopíruji odpověď z jiného článku:
EET účtenka má obsahovat náležitosti popsané zde: http://www.etrzby.cz/assets/cs/obrazky/vzorova_uctenka.jpg. Jedná se o položky, které jsou popsané v textu a vedou od nich šipky do účtenky. Viz http://www.eltrzby.cz/cz/nejcastejsi-dotazy, bod 18. Nic více. To aplikace EET Plus splňuje.
Pozor ale, EET účtenka nenahrazuje daňový doklad, nebo doklad o koupi zboží. Pokud jste dosud vystavoval daňový doklad (plátce DPH), dělejte to stejně jako doposud, v tom se nic nemění, jen navíc vystavte EET účtenku.
DPH zadávate, protože se musí posílat v datové zprávě na FÚ, na účtence ale nemusí být.

Petr

5 roky ago

Ještě drobnou poznámku všem... doporučuji koupit levný tablet /TS Bohemia, 1499Kč/ a evidovat EET na něm, zůstává na provozovně a nezávisle na telefonu . Funguje bezvadně!
Petr

Novák

5 roky ago

Pro jistotu, jestli nejsou změny i v účtence.

http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Priklady_datove_zpravy.pdf
STRANA 12 co má obsahovat účtenka.

Nově od 20,2,2017
Děkuji, jsi skvělý.

Roman

5 roky ago

Vypadá, že tam žádné změny nedali, takže ok. A díky:)

Radun

5 roky ago

Chtěl bych hrozně moc poděkovat za tuhle aplikaci a stránky s vysvětlením.
Za 20 min vše bez problému zprovozněno a ušetřeno za tiskárnu.Blbouni jsou jen IT borci co makaj pro finančák.
Tudíž bych chtěl finančně podpořit Váš projekt. Napište mi do mailu jak. Díky moc Radun 🙂

Roman

5 roky ago

Díky:) Více informací, jak příspět, je zde: https://eetplus.cz/podpora-eet-plus. Díky za podporu.

lucie

5 roky ago

Chtěla bych jen poděkovat, klobouček pane, před takovými jako jste vy. Určitě i pošlu nějaký peníz, jste jednička Lucka

Roman

5 roky ago

Děkuji:)

Alena

5 roky ago

Vystavují jen pár dokladů (s porovnáním ostatních), proto děkuji za EET+.

Roman

5 roky ago

Díky 🙂

Pavel

5 roky ago

Vidím, že nevíte, kam dřív skočit. Mně vše funguje už týden. Jen dnes chvíli asi vypadl FU. Okolní obchody ale jely. Já čekal na FIK. Psalo to, že se nemuže spojit s FU.
Wifi OK. Zatím jsem vydával učtenky s tím šíleným kodem. Za hodinu jsem to zkusil znovu. Spojování trvalo déle než obvykle, pak vše OK. Neklesejte na mysli, když někdo hackne FU. Vydržať.

Jenom prosím ZVĚTŠIT číslice, znaky a nápis na tlačítkách. Při prodeji to musím hledat, a to mám obří tablet. Mockrát děkuji. Jste skvělý
Manželka Vám děkuje za nové neverrending number na displeji. Pavel

Roman

5 roky ago

Dobrý den, děkuji:)
Možná FÚ má slabé chvilky. Pošlete mi prosím do mailu kód nějaké účtenky, kde jste čekal na odpověď, jestli ho máte. Pro jistotu se na to podívám. Můžete mi prosím poslat fotografii obrazovky, jak to na Vašem tabletu vypadá?

Marian

5 roky ago

Jelikož mám mobil v opravě tak jsem si pujčil a nainstaloval jsem opět eet+ i tiskárnu vše je v poho akorát na pokladně nejde přehled tržeb (tedy nezobrazuje předešlé tržby jen ty nové) tak nevím zda-li je to závada nebo to bude vždy když přeinstaluji eet+.Jinak nemohu jinak než velice poděkovat ,šlape to prefektně.

Roman

5 roky ago

Toto je to vlastnost aplikace, účtenky se po přeinstalaci nenačítají. Pokud nutně potřebujete přehled účtenek, můžete si ho stáhnout přímo z daňového portálu FÚ. Pokud dostanete telefon opravený a budete chtít telefon znovu používat, proveďte na starém telefonu znovu připojení na FÚ a nový telefon už nepoužívejte. Pokud byste chtěl používat oba dva telefony zároveň, vytvořte si pro druhý telefon nový certifikát.

Tomas

5 roky ago

Dobry den, dostal som hlasku ze EET+ se zastavila. Neviem co s tym dalej.

Viete poradit?

Roman

5 roky ago

Asi chyba v nové verzi, dívám se na to.

Roman

5 roky ago

Nedá se mi to na mém telefonu nasimulovat, ale asi vím, kde byl problém. Prosím aktualizujte si EET Plus na poslední verzi 2.22. Napište mi prosím email, zda to pomohlo.

Lukšík

5 roky ago

Dobrý den,
reguji na hlášku eet+ se zastavila po vystavení první účtenky píšete aktualizovat na verzi 2.22 v google play. Ale já vidím akuální verzi v google play verzi 2.21. Jak lze teda aktualizovat na vámi uvedenou verzič. 2.22

Díky za odpověď

Lukšík

Roman

5 roky ago

Bohužel na Google Play to trvá, zkuste to za pár minut. Omlouvám se.

jirka

5 roky ago

Dobry den, dostal som hlasku ze EET+ se zastavila. Neviem co s tym dalej.

Roman

5 roky ago

Chyba v nové verzi, prosím aktualizujte si z Google Play na poslední verzi 2.22.

Tomas

5 roky ago

Dobrý den,
aplikace je skoro dokonalá. Mám však dvě přání.
1. aby sdílení např. do emailu mělo také grafický formát jako je v aplikaci. Bude to vypadat více důvěryhodně.
2. Uvítal bych aby bylo možné souběžně vystavit velmi jednoduchou účtenku.
Za takovouto plnou aplikaci bych klidně zaplatil. Ve spojení s EET mi přijde jako perfektní, zákazníkovi účtenku poslat třeba na email či jinam. S EET kódem bude unikátní, důvěryhodná.

Jedná se o účtování v terénu, kde tisknout nikdy nebudu. A jiným účtenkám jsem se vyhýbal i doposud.

Roman

5 roky ago

Díky, pokusím se, případné další návrhy na vylepšení můžete psát přímo do fóra.

Hanka Benešová

5 roky ago

Moc děkuji za EET+. Mám ho v mobilu a šlape libově. Jen mám problém, když potřebuji zneplatnit účtenku z předešlého dne, už ji nenajdu. Poradíte? Díky Hanka

Roman

5 roky ago

O tom problému vím, seznam účtenek je omezený. V nové verzi chystám toto omezení zrušit. Pokud ale chcete jen zneplatnit účtenku, stačí vystavit novou se zápornou částkou. Jen je potřeba dát pozor, abyste dodržela stejnou sazbu DPH, jako na plusové účtence. FÚ nevyžaduje žádné párování k původní účtence.

Petr

5 roky ago

Dobrý den, aplikaci jsme bez problémů rozchodili a po několikadenním používání se dnes objevila hláška: EET Plus se zastavilo. Nedošlo k odeslání informací na FÚ. Nepomohl restart mobilu. Můžete poradit?

Roman

5 roky ago

Proveďte prosím aktualizaci aplikace EET Plus z Google Play. Aktuální verze je 2.22 Pokud by to nepomohlo, napište mi email.

Vizváryová Kateřina

5 roky ago

Dobrý den, předem děkujeme za vaši aplikaci, zatím vše OK. Jen malý dotaz, dají se vystavené účtenky v mobilu mazat? Nikde jsem tu funkci nenašla.
Děkuji za odpověď
Katka V.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, zatím to jednoduše nejde. Beru to ale jako námět na rozšíření do další verze aplikace.

Jana

5 roky ago

Dobrý den, děkuji za aplikaci k EET. Prosim o radu. V provozovně jsou některé platby přez pověření. V přehledu tržeb ale není možné rozlišit, které tržby byly na jaké IČO. A přehled za minulý den, kde jsou tržby uvedeny podle jednotlivých účtenek, se mi nezobrazí celý den, ale např. jen poslední dvě hodiny. Můžete mi prosím poradit? Děkuji Jana

Roman

5 roky ago

Dobrý den, přehled tržeb zatím nezapočítává platby v pověření. Zobrazuje tedy součty na Vaše DIČ a na pověření již ne. Předpokládám, že toto dodělám do další verze aplikace EET Plus. Pokud to potřebujete urgentně, přehled si můžete také stáhnout přímo z daňového portálu.

Lenka

5 roky ago

Dobrý den, super apka, funguje mi bez problémů. Děkuji. Na můj sem tam příjem v hotovosti perfektní! potřebovala bych poradit ohledně platby v Euro. Lze nějak zadat, případně do budoucna poresit? Předem děkuji za odpověď Lenka

Roman

5 roky ago

Dobrý den, děkuji. Do systému EET lze zadávat jen platby v korunách. Dle metodiky FÚ je nutné platbu v EUR přepočítat dle kurzu na CZK a evidovat CZK. V EET Plus musíte přepočet na koruny udělat ručně na kalkulačce.

Pavel

5 roky ago

Dobrý den.
Když něco skvěle funguje, tak to prosím neměňte!
30.3. jste opět aktualizoval /přímý tisk/ už podruhé v březnu nám kompletně spadla kasa /fronta a nervy/. Android aktualizoval přes Wifi vše co mohl včetně EET+. Vše totálně mrtvé. Ani další dva
mobily, které běžně paralelně fungují, nebyly schopné nic odeslat ani tisknout. Asi za hodinu jako minule a po restartech všeho možného se to chytlo a OK. Zřejmě kolize při současné aktualizaci EET+ ,Služby Google play a odesílání účtenky na FÚ.
Nejdou zablokovat veškeré aktualizace?
Jsem za EET+ rád a stačí mi taková jaká je teď.
Děkuji Pavel

Roman

5 roky ago

Dobrý den, jestli tomu dobře rozumím, problém je, že máte zapnutou automatickou aktualizaci všech aplikací v telefonu. Aktualizaci doporučuji pravidelně provádět, ale pouze ručně někdy v klidu po pracovní době. Vypněte si proto automatické aktualizace.

Doporučený postup (závisí na konrétním telefonu): Nastavení->Informace o telefonu->Aktualizace softwaru->Menu->Nastavení->Automaticky aktualizovat aplikace nastavit "Vypnuto".

Způsob aktualizace neovlivňuje EET+, ale Vaše nastavení telefonu.

Tomas

5 roky ago

Dobry den, da sa v aplikacii zistit ktore vsetky uctenky sme vydali za historicke obdobie (nie iba jeden mesiac)? Ak nie v aplikacii kde sa to da zistit?

Vdaka.

Tomas

Roman

5 roky ago

Dobrý den, v aplikaci EET Plus se zobrazují zatím jen součty za den, měsíc a rok.
Nicméně kompletní přehled všech vydaných účtenek získáte přímo na daňovém portálu. Tam jsou přehledy k dispozici se zpožděním.

Tomas

5 roky ago

Vdaka.

Tomas

Petr

5 roky ago

Dobrý den
Mám internetový eshop. V případě že zaeviduji platbu pomocí Vaší aplikace, vytisknu fakturu z eshopu kterou opatřím razítkem s informací kde jde dohledat eet účtenku a vepíšu do razítka číslo třeba VVYC-5212.
Splním tím zákonnou povinnost?

Roman

5 roky ago

Dobrý den, ano, zákon nepředepisuje formu EET účtenky, může být takto elektronická. Pozor ale, pokud zákazník s touto formou nesouhlasí, musíte být vždy připraven dát účtenku na papíře. Buď vytisknout, nebo v nejhorším případě ručně přepsat.

Jirka

5 roky ago

Dobrý den,
prosím, kde v aplikaci najdu přehled tržeb s možností exportu do excelu?
Děkuji
Jirka

Roman

5 roky ago

Dobrý den, ikonka nahoře vpravo, hned vedle tří teček, dále ikonka na sdílení a vyberte emailového klienta. Poté si pošlete email sám sobě a v příloze bude CSV soubor.

Michal

5 roky ago

jestli sedíte s mobilem u počítače, je možné ten soubor nasdílet i pomocí Bluetooth

Adéla

5 roky ago

já si musím taky nějakou eet koupit, protože pomalu a jistě se to blíží i na trhovce a já bych to chtěla mít už za sebou... může mi prosím tady někdo z vás zkušenějších ohledně eet pokladny poradit? co kde a jak? díky moc

Roman

5 roky ago

Podívejte se na časté otázky a odpovědik k EET Plus. Můžete použít EET Plus zdarma.

Adéla

5 roky ago

Děkuji moc, koukala jsem se a už jsem si dokonce i jednu kasu vybrala, tak snad to bude v pohodě a budu to mít bez problémů 🙂 nerada bych si tím kazila své podnikání

Adéla

5 roky ago

já jsem si taky asi před dvouma měsíci založil obchod a kupoval jsem i kasu a nemusí být vůbec nijak promakaná nebo tak něco... a docela mi práce s ní jde, takže cajk 🙂

Hynek

5 roky ago

které ty kasy za to stojí? nerad bych udělal při výběru chybu 😀 přece jenom je to nějaká investice, která by měla nějaký ten rok vydržet...

Silvie

5 roky ago

Od včerejška nefunguje zadávání položek v aplikaci, čím to může být?? Předtím vše jelo v pořádku... Děkuji za odpověď.

Roman

5 roky ago

Vyřešeno přes email. Pravděpodobně došlo místo na telefonu. Pomohla reinstalace telefonu.

Eva

5 roky ago

která teda ta pokladna je dobrá? s kterou jste spokojení? já jsem se tak nějak koukala po internetu a našla jsem pár zajímvých, ale nedokážu posoudit jestli jsou dobré...

Petr

5 roky ago

já mám zatím teda dobré zkušenosti, ani jednou se mi nestalo, že by bylo něco s kasou špatně, ale člověk to musí teda prostudovat a umět s tím pracovat...

Adam

5 roky ago

a opravdu nějaká fakt kvalitní pokladna? která má v sobě i tiskárnu, profi prostě aby stála za to 🙂

Štěpán

4 roky ago

Dobrý večer,prosím Vás potřeboval bych poradit.Nejsem plátce DPH ale pár měsíců jsem měl nastaveno že eviduji tržby i s DPH,teď mi přišel dopis že to musím opravit,hned jak dopis přišel tak jsem to přenastavil,takže už je to ok.Teď ale musím ty položky opravit za těch pár měsíců.Prosím nemáte s tímto problémem nějakou zkušenost?Mohl by jste mi prosím poradit jak to opravit Děkuji za odpověď Štěpán

Roman

4 roky ago

Dobrý večer,
oprava špatné evidence DPH u EET se provádí tímto způsobem:
(doporučuji předem zkonzultovat s FÚ)

  • Vyjeďte si přehled účtenek a to buď v EET Plus, nebo na daňovém portálu
  • Sečtěte si součet účtenek v DPH 21
  • Vystavte zápornou účtenku s tímto součtem v 21% DPH - tím uděláte opravu a DPH nulujete
  • Vystavte kladnou účtenky s tímto součtem bez DPH - správná evidence EET bez DPH
  • Opakujte postup pro 15% DPH, pokud třeba

Libuše

4 roky ago

Dobrý den,
jak zadat platbu kartou? V aplikaci jsem našla pouze u již zaevidované platby, jako označit platbu kartou, ale jak to zadat, aby se to spárovalo s platebním terminálem?
v mobilu mám apku sum up - terminál. Mám to zadat přes eet plus , aby to odešlo na FU a zvlášť zapnout apku terminálu a zadat částku a provést platbu, ale to pak budu mít dvojitý příjem ne? Nebo jen přes terminál, ale to zase nebude kód FU?

Roman

4 roky ago

Dobrý den,
V EET Plus můžete označit platbu kartou. Slouží to jen k Vaší evidenci ve výsledném přehledu tržeb (Excel). Platby kartou označovat v EET Plus nemusíte, je to jen na Vás. Na finanční úřad se tato informace neposílá.
Od 1.3.2018 není povinnost evidovat platby kartou, takže buď použijte sum up, nebo EET Plus, podle toho, zda příjem je kartou, nebo hotově. Můžete také evidovat platby současně jak v sum up, tak v EET Plus. Záleží, jak Vám to vyhovuje.

Štěpánka

4 roky ago

Dobrý den,
Máme EET na malém pohostinství,je ale od začátku problém s odesílám na FÚ.Máme už 3x z FÚ nové licence ,ale prostě nám to FÚ neodchází.Nastavený to máme taky dobře...Jinak vše funguje bez problému ,ale.....Poradí nám někdo..??? racapu.ccz@seznam.cz ,Kontrola ,už na nás byla, teď čekáme jak to dopadne.

Roman

4 roky ago

Dobrý den, pravděpodobně máte problém s internetovým připojením. Ověřte funkčnost internetu, případně napište email přímo na tp@eetplus.cz a do emailu připište svoje DIČ.

Štěpánka

4 roky ago

Moc děkuji....:)

Radka

4 roky ago

Dobrý den, nainstaloval jsem si eet plus, ale na účtence nemám jméno a bydliště.Jde to nějak opravit?
Děkuji

Radka

4 roky ago

Už jsem si to spravila v Nastavení

Roman

4 roky ago

Dobrý den, jenom doplním, že jméno ani bydliště není na EET účtence povinné.

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka