EET pro malé živnostníky

Pokud patříte mezi malé živnostníky a prodáte měsíčně malé množství zboží, zavedení EET není nic příjemného. Je to další překážka v už tak ustaraném podnikání. Jestliže nechcete řešit žádné složitosti a stačí vám pouze jednoduchá evidence EET, aplikace eetplus je určena právě pro vás. Můžete použít váš stávající chytrý telefon, nebo si v rámci daňové úlevy pořídit  telefon nový. A pokud budete mít speciální telefon, není třeba platit za další internetové připojení. Pořizovat si tiskárnu také není třeba. Aplikace eetplus je určena především pro malé živnostníky, kteří nepotřebují žádné speciální funkce a chtějí mít vše co nejjednodušší. Pokud ale hledáte speciální funkce jako sklad, evidence stolů, nebo máte více zaměstnanců, je lepší investovat do kvalitní specializované pokladny. V tomto případě pro vás aplikace eetplus není vhodná.

Zanechte zprávu



Petr

6 roky ago

Dobrý den, nejdříve bych vám chtěl poděkovat za zdařilou aplikaci, kterou jsem začal používat ve své hospůdce do doby, než si pořídím normální kasu (ale jakou.) Po delší době používání jsem zjistil, že mi vlastně vyhovuje, jen bych měl pár drobností a připomínek na vylepšení, aby se mohla stát zcela dokonalou.
1. Dobrá je rozdílná volba DPH, jen je to na druhé straně, která je jinak prázdná malým písmem a blízko u sebe, někdy se překliknu. Já bych navrhl následující: na první straně s kalkulačkou logo EET+ vymazat, na jeho místo posunout "NOVÁ ÚČTENKA" A "VYSTAVENÉ ÚČTENKY", čímž by vzniknul řádek, do kterého bych dal 4 tlačítka sazby DPH. Po jejich stisknutím by se údaje rovnou odeslali na FÚ a rovnou by se zobrazila účtenka s jednotlivou sazbou DPH. Celou druhou stranu bych zrušil. Tímto se ušetří několik zbytečných kliků, které jsou hlavně zdlouhavé, když celý stůl chce zrovna platit naráz a mají piva i limonády, což jsou pro mě 2 účtenky, myslím že do budoucna by to šlo taky nějak vyřešit, aby 2 sazby mohly být na jedné účtence, ale nevím, jestli je to ze zákona možné. Pokud by se to takto udělalo, bylo by zbytečné velké tlačítko "VYSTAVIT ÚČTENKU" místo které bych dal 2 tlačítka M+ a % na slevu. Tlačítko MR bych přepsal na MRC. Vznikla by plnohodnotná kalkulačka, která se nemusí používat jenom na EET. Tlačítko % by bylo na slevu, tzn. když bych dal 10% a cena by byla 100, tak by ze stovky to napsalo 90. Já to sice nepoužiji, ale asi hodně živnostníků dává slevy, tak by jim to pomohlo.
2. Po vyjetí účtenky bych pod ní do volného prostoru dal 3 tlačítka:
Jedno by bylo "NOVÁ ÚČTENKA", aby to přeplo hned na novou (kalkulačku), druhé bych dal "TISK", až ho doděláte a třetí bych dal "SDÍLET". Značka pro sdílení vpravo nahoře je taktéž mrňavá a kolikrát se trefím vedle. (prostě využít více plochu, kde zvětšit nejpoužívanější tlačítka)
3. Taktéž vidím problém s diakritikou a to nejen u vaší aplikace, ale i u jiných aplikací, některé mají tlačítko tisk bez diakritiky, což u sdílené tiskárny přes QUICK PRINT nejde. Myslím si, že napsat "Uctenka" místo "Účtenka" nikoho nezabije, nebo někde v nastavení zadat zobrazování účtenek bez diakritiky. Vypadalo by to lépe než s několika nečitelnými znaky. A jako poslední by bylo dobré do účtenky možnost vložit hlavičku a patičku, aby si každý mohl napsat třeba logo své hospůdky.
Tímto jsem se úplně vyčerpal, jsou to jenom náměty na vylepšení, kdyby se alespoň něco v budoucnu povedlo, bylo by to super. Za takouvouto vylepšenou aplikaci bych byl ochoten i klidně jednorázově zaplatit. S pozdravem Petr Navrátil

Roman

6 roky ago

Dobrý den, moc děkuji za tipy z reálného provozu, zkusím se nad tím zamyslet a aplikaci vylepšit. Jinak obecně je možné, aby na účtence bylo více sazeb, aplikace EET Plus zatím umožňuje jen jednu sazbu a to proto, aby bylo vystavení účtenky co nejvíce jednoduché. Máte ale pravdu, že v kombinaci limo a pivo je to problém.

Max

6 roky ago

Dobrý den, přečetl jsem si připomínky od Petra a plně se s nimi ztotožňuji. Kdyby se podařilo vložit 2 sazby na jednu účtenku, strašně by to ulehčilo provoz. Taktéž se přimlouvám za zrušení druhé stránky, mě by se líbilo používat jenom první stránku a to tak, že zadám 25 (pivo) a zmáčknu 21dph, nic se neděje, potom zadám 20 (limo) připočte se to k pivu a takto zadám celý účet, vždy se částka připočítává a tajně si to pamatuje sazby dph, které pak obě hodí na jednu účtenku. Někde bych pak dal to nejdůležitější tlačítko (třeba místo rovnáse, rovnáse by nahradily dané sazby dph), které by odeslalo jednu účtenku s dvěma sazbami dph na FÚ a rovnou by vyjela účtenka, tzn. pro mě i ta třetí stránka s účtenkou je zbytečná, když používám tiskárnu. Kdyby byla jenom jedna stránka, bylo by to super. Chápu, že ti co přepisují kód na předem vytištěné lístky ji potřebují, také jsem to zkoušel, ale přešel jsem k bluotooth tiskárně. Myslím si, že 90 procent uživatelů vaší aplikace budou, nebo již využívají tiskárny. Tím je zbytečné, aby na účtence byl odkaz, kde se účtenka najde a váš kód pro zobrazení. Hlavička a patička by se hodila. Nevím, ale ideální by byly 2 varianty aplikace, jedna s tiskárnou a jedna bez ní, nebo to specifikovat v nastavení. Problémy s diakritikou mám taktéž. Prostě to co nejvíce zjednodušit a zrychlit a maximalizovat tlačítka, aby byl efektivně využitý celý prostor plochy. Děkuji za pochopení, až vyjde nějaká aktualizace, vyzkoušíme a uvidíme. Budeme vám pomáhat zkušenostmi z ostrého provozu. S přáním hezkého dne Max Svoboda.

Roman

6 roky ago

Dobrý den. Zkusím se nad tím zamyslet. Možná ten zjednodušený zápis DPH by šel zapnout v nastavení. Diaktritika bude vyřešena v nové verzi, snad už dnes. Jen bych se zeptal, jakou bluetooth tiskárnu používáte a jestli byste ji doporučil i ostatním. Díky.

Roman

6 roky ago

Dobrý den,
zkoušel jsem Vám poslat ještě email, ale na zadanou adresu email nelze poslat.

Max

6 roky ago

Dobrý den, dlouho jsem tuto mailovku nepoužíval a oni mě zrušili účet. Můžete mi napsat na maxsvoboda1@seznam.cz. Co se týče tiskárny tak jsem ji koupil za 40 dolarů neznačkovou v číně na aliexpresu a určitě bych ji nikomu nedoporučil, protože funguje jenom v některých eet programech a jsou s ní problémy (diakritika atd, ale to bude i s ostatními). Taky bych si klidně nechal poradit a koupil novou, ale jakou. Třeba program eet fik má kompaktibilní tiskárnu Rongta RP58BU Bluetooth. Takže by nejlepší bylo, kdybyste udělal podporu bluetooth tiskárny a dle vyzkoušení byste zadal nějaký typ, se kterou by váš program spolehlivě fungoval. Já bych si ji potom klidně koupil (pokud by nefungovala moje neznačková). Jsem rád, že se pokusíte naše připomínky implementovat do nových verzí, rád vám budu nápomocen. S pozdravem Max

Karla ruzickova

5 roky ago

Je to motna spis dotaz. Chtela jsem se zeptat jak je to s oznacovanim doh. Chapu ze sazba dph je odesilana na financi urad, neni videt na uctence, ale je pak videt v excelove tabulce jam se daji uctenky exportovat? Dekuji.zatim mam v mobilu zkusebni verzi tak tam zatim jeste ani nemuzu zadat sazbu dph.

Roman

5 roky ago

Ano, sazba DPH je vidět v Excelové tabulce, kterou Vám vyexportuje EET Plus.

Jiří

5 roky ago

Dobrý den. Lze prosím mít jeden účet u Vás a
na něj naparovane dva mobily a jeden PC. Aby byla celková částka na jednom jediném účtu a ne na všech jen část? Případně, jak to nejlépe řešit. Moc děkuji za reakci i když je mi jasné, že toho mate k řešení hodně.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, jestli chcete celkový přehled přes všechny zařízení, můžete ho získat přímo na daňovém portálu, viz https://eetplus.cz/2016/11/20/kontrola-vykazu-eet. Více informací, jak mít EET Plus na několika zařízení naleznete zde: https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/

Renča Filipová

3 roky ago

Dobrý den, splňuje vaše EETPlus v bezplatném základu tyto parametry ?:
DIČ poplatníka
Označení provozovny, ve které je třeba uskutečněna
Označení pokladního zařízení, na kterém je tržba evidována
Pořadové číslo účtenky
Datum a čas přijetí tržby nebo vystaveni účtenky, pokud je vystavena dříve
Celková částka tržby
Bezpečnosti kód poplatníka
Podpisový kód poplatníka
Údaj, zda je trzba evidována v běžném režimu
Měsíční Export do excelu pro účetní.
Jsme malá provozovna , nepotřebujeme sklady a používáme námi tištěný ceník, ceny jsou smluvní, proto nelze tvořit žádné tabulky a přednastavit hodnoty.
Jediné, co používáme, jsou procenta. Přirážky, které se odvíjí od toho, jak si zákazník přeje zhotovit zakázku rychleji, než běžně.
Jsme povinni tiskat účtenky nebo stačí předat jen kód?
Když někdo požaduje tisk, musíme vyhovět?
Lze pojmenovat ve vašem systému druh účtenky, například dvohe rozlišení na čištění a praní, nebo je to vůbec povinnost mít toto přednastaveno ?
DPH máme jedno, tj 21% A jsme plátci.
EET se nás týká od května, kdy žádat FÚ o certifikát, abychom mohli aplikaci vyzkoušet předem ?
Nebráním se přispět na vaši podporu, ale musím si být jistá, zda je to vhodné pro nás.
Tiskárnu máme jen velkou, počítač máme jen stolní, internet máme wifi i kabelem. Účetnictví používáme money S3, ale naše účetní propojení nepožaduje
. Děkuji za info

Roman

3 roky ago

Dobrý den,
ano, aplikace v bezplatném režimu splňuje veškeré náležitosti ke splnění EET (DIČ poplatníka, Označení provozovny, ...).

Měsíční exporty pro účetní je v rámci placené služby (680Kč na rok).

Můžete evidovat jen samotnou částku a procenta řešit na kalkulačce přes násobení. Nemusíte tedy ceník dávat do EET Plus.

Není třeba tisk za předpokladu, že zákazník nepožaduje papírovou účtenku. Pokud na účtence ve výjimečných případech bude trvat, musíte ji vytisknout, nebo ručně přepsat na papír. Pokud máte velkou tiskárnu ve WIFI síti, můžete účtenku vytisknout z EET Plus přímo na velké tiskárně. Je to sice plýtvání papírem, ale pro výjimečné případy dostačující.

Na EET účtence nemusí být rozlišení na čištění, či praní. Pokud to ale chcete rozlišit, můžete. Pozor ale, EET účtenka nenahrazuje daňový doklad, ten můžete řešit jak doposud, předpokládám, že přes money S3.

I když máte povinnost k EET od května, nic vám nebrání si na zkoušku evidovat dříve. Budete mít možnost si to v klidu vyzkoušet a v případě problémů Vás nikdo nebude popotahovat. Nečekejte na květen, kdy to bude hektické a finanční úřad bude kolabovat.

Spoustu informací k EET Plus naleznete na této stránce:
https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/

Brandl

3 roky ago

Dobrý den mám malou autodílnu kdy vydám asi 7 -10 dokladů za týden poraďte jakou kasu eet mám koupit.Doklady tisknu své na A4 vlastním programem a nechci to měnit Děkuji

Roman

3 roky ago

Dobrý den,
nic nemusíte kupovat, na svůj telefon nainstalujte aplikaci EET Plus. Doklad vystavte stejně jak doposud. V EET Plus zadejte částku a vystavte účtenku. Tu přiložte k faktuře.

EET Plus umí účtenky tisknout na velké (A4) síťové WIFI tiskárně, nebo na malé přenosné bluetooth. Můžete také využít možnost vystavit účtenku bez tisku, pak stačí, když na fakturu napíšete kód účtenky.
Více info jak to funguje bez tisku je zde:
https://eetplus.cz/2016/10/27/eet-bez-tiskarny-ano/

Jan

2 roky ago

Dobrý den. Nejsem plátce DPH. Kde se tato skutečnost v aplikaci zadává. Děkuji

Roman

2 roky ago

Dobrý den,
v EET Plus po nastavení certifikátu - v dalším kroku vyberete, že nejste plátcem DPH.
Při vystavení nové účtenky tam už volba DPH nebude.

Vladimir Benoni

2 roky ago

Dobrý den umí EET Plus funkci pověřujícího poplatníka ? Jsme cestovní agentura a vybíráme hotově zálohy v přímem zastoupení pro několik desítek DIC . děkuji za odpověď

Roman

2 roky ago

Dobrý den. Ano umí. V nastavení EET Plus vyberte "Nastavení pověření". Aktuálně to ale není optimalizované pro několik desítek DIČ. Při vytvoření účtenky se zobrazuje seznam pověřujících a ten pro velké množství záznamů bude nepřehledný.

Miroslav Šebesta

2 roky ago

Dobrý den,jsem zedník,obkladač,peníze beru na ruku ne na účet,jakou kasu mě doporučíte.Děkuji

Roman

2 roky ago

Dobrý den,
nainstalujte si do svého telefonu aplikaci EET Plus a máte EET vyřešené zdarma. Více informací, jak začít s EET naleznete zde.
https://eetplus.cz/jak-zacit-s-eet/

Zdenek Teiner

2 roky ago

Dobry de,podnikam ve stavebnictvi.
Obklady,omitky,sadrokartony atd.
Muzete me nabidnout nejakou variantu eet?
Nejsem platce DPH a vydelek za rok zhruba 500000kc

Roman

2 roky ago

Dobrý den,
pro Vás bych doporučil EET Plus ve Vašem mobilním telefonu (EET Plus v klidu za 680Kč ročně).
Jak zdarma zprovoznit EET Plus naleznete na tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=Q36LCWXXFBc

Jak zaplatit za EET Plus v klidu a jaké jsou výhody naleznete na této stránce:
https://eetplus.cz/podpora-eet-plus/

Aktuálně EET není povinné do konce roku 2020. Nicméně doporučuji evidovat EET dříve. V klidu si to vyzkoušíte bez hrozby sankcí.

Olga Sochnová

18 sekund ago

dobrý den,
žádám o zrušení zasílání přehledů evidencí pro Sochnová Olga DIČ CZ5762130473. Děkuji. Sochnová

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka