EET bez tiskárny? ANO!

EET zasílání účtenek

Je možné provozovat EET bez tiskárny? Ano, díky aplikaci EET Plus to možné je. Zákon totiž nepředepisuje, že účtenka musí být vytištěna na papíře. Účtenku tedy můžete vystavit elektronicky. POZOR. Zákazník s tím ale musí souhlasit. Je dobré se při vystavení elektronické účtenky zeptat, zda to tak stačí elektronicky. Pokud zákazník řekne, že chce EET účtenku na papíře, musíte dle metodiky FÚ účtenku dát na papíře. Buď vytisknout, nebo ručně přepsat z mobilu EET+. Neslyšel jsem o případu, že by někdo trval na tisku, ale je nutné se na tuto možnost připravit.

A jak to funguje? Místo tisku účtenky jednoduše opíšete na papír kód, který vám vygeneruje aplikace EET Plus. A zákazník si svoji kompletní EET účtenku na internetu najde sám.

Je to ještě jednodušší - první čtyři písmena kódu se pro Vás nemění. Můžete si připravit předtištěná potvrzení, a pak vyplňovat pouze poslední čtyři znaky. Je to skoro stejně rychlé, jako kdybyste účtenku tiskli na tiskárně. Nemusíte si kupovat tiskárnu, řešit papír, náplně a nabíjení tiskárny.

Takto může vypadat potvrzení, které předáte zákazníkovi:

eet-uctenka

Váš zákazník si pak účtenku vyzvedne na internetové adrese www.uctenka.xyz.

Ke stažení: PDF, XLS, ODS.

Můžete si také v provozovně vyvěsit tento nápis, hned třeba pod informací o alergenech:

eetplus_nahled

Ke stažení PDF soubor DOC soubor.

Pozor, nezapomeňte na informační oznámení.

Aplikace EET Plus umožňuje účtenku tisknout na tiskárně.
Více informací o tisku.

Účtenku lze také sdílet. Co to znamená? Můžete účtenku poslat emailem, přes whatsup, nebo do sdílené tiskárny. Podívejte se sem.

Jak reagovat v případě, že zákazník trvá na papírové účtence? Pokud nemáte tiskárnu, účtenku musíte kompletně ručně přepsat. Takových zákazníků ale moc nebude. Jak má účtenka vypadat, Vám zobrazí aplikace EET Plus.

Takto to vypadá v aplikaci EET Plus:

2016_11_03_21_51_40

 

Musí být na EET účtence údaje o zboží?

Na EET účtence nemusí být údaje o zboží. Je důležitá hlavně celková cena. EET účtenka ale nenahrazuje daňový doklad, nebo doklad potřebný k reklamaci zboží. V tomto se nic nemění, EET účtenka jen přináší další povinnost navíc k již stávajícím povinnostem podnikatele. V případě, že zákazník vyžaduje doklad o koupi zboží, musíte ho vydat. To vše zůstává postaru a s EET nesouvisí.

Zůstanou první čtyři znaky kódů vždy stejné, nebo se někdy změní?

První čtyři znaky kódu jsou vázány na Váš certifikát z FÚ. Jakmile změníte certifikát, změní se i první čtyři znaky. Certifikáty z FÚ mají platnost 3 roky, tedy za tři roky se Vám změní kód.

Zanechte zprávu



Pavel

5 roky ago

Dobrý den,stahnul jsem si aplikaci do tabletu a řádek ve vaši kalkulačce mi z půlky zakrývá klávesnice . Jinak je to super nápad . Děkuji

roman

5 roky ago

Dobrý den
Děkuji za informaci. O tomto problému vím, bude vyřešeno v další verzi aplikace.

Roman Vithous

5 roky ago

Aplikace EET+ je v podstatě podle mých představ, jelikož v posledních cca 25 letech mám tak 0 až 4 hotovostní příjmy za rok. A pořizovat si kvůli tomu něco složitého a jednoúčelového (či platit měsíční paušál) není zrovna lákavé.

Jinak funkce "sdílení" opravdu hodně zvýšila využitelnost. Vedle tisku přes sdílení + aplikaci PrinterShare, u které mám ale pocit, že free verze umožňuje jen tisk do 20 sran (možná se pletu), lze také využít aplikaci Print from Android, která má volnou verzi, v níž jsou reklamy, a placenou (za cca 25 Kč jednorázově) která je bez reklam.

Sdílet, a tedy předat dále, účtenku dále mohu ze svého mobilu a/nebo tabletu přes Bluetooth, e-mail, Facebook, Hangouts, Oskárek SMS, Poznámku (u Samsungu), QR Creator, SHAREit, Simple Notepad, Skype, SMS/MMS zprávy a WiFi Direct. A určitě půjdou doinstalovat i jiné aplikace, pokud by to bylo užitečné.

Takže chválím 🙂

roman

5 roky ago

Díky:)

Hlada

5 roky ago

Dobrý den,
zkouším tisknout na bluetooth tiskárnu Cashino PTP-II, ale PrintShare to neumí. Po dlouhém hledání jsem schopen vytisknout účtenku přes sdílení přes program Qiuck printer. Bohužel netiskne diakritiku (tiskne prázdný znak nebo odřádkuje) a jako oddělovač tisíců se objeví "á".
Prosím, přimlouvám se za přímý tisk na bluetooth tiskárnu.

Pavel

5 roky ago

Mám stejnou BT tiskárnu a stejný problém. PrintShare ji prostě nevidí. Program, který píšete, že funguje jsem na google play nenašel. Zajímavé, že z jiného EET softwaru na ni tisknu bez problému...Jinak EET+ funguje, i když nastavení certifikátu bylo na delší dobu...

Petr Plašil

5 roky ago

Měl jsem stejný problém PrintShare tiskárnu nevidí. Já mám tedy RONGTA. Našel jsem program s kterým mi tiskárna funguje.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fidelier.posprinterdriver

APP WEB IMG POS PRINTER DRIVER

Roman

5 roky ago

Díky za info. Doplním tuto informaci do textu článku.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, můžete zkusit aplikaci přímo pro PTP-II a EET Plus - Tiskárna účtenek. Umožní Vám přímý tisk bez nutnosti sdílet účtenku.

Martin Stepanek

5 roky ago

Dobry den, na Apple to nejde? Dekuji

roman

5 roky ago

Dobrý den, bohužel ne, aplikace je jen pro Android.

Martin Stepanek

5 roky ago

Škoda, děkuji za odpověď.

Marcus16561

5 roky ago

Dává to smysl. Je celkem rozumné psát takový nízkonákladový software pro telefony které se dají koupit i za cenu pod 2000 korun, narozdíl od apple telefonů které jsou vždy a za všech okolností notně předražované a jejich podíl na trhu není zdaleka tak vysoký jako v případě zařízení s androidem.

Marcus16561

5 roky ago

nemluvě o tom že uživatel s iphonem který se snaží setřit na EET trpí jistou schizofrenií. Na jedné straně dokáže vyplýtvat dvacet tisíc na zbytečně předražený telefon který není v ničem kvalitnější než jeho konkurenti ze stájí LG, HTC, SONY, SAMSUNG ... a na druhé straně šetři stokorunky na EET :-)) Nedává to smysl, od uživatelů iPhonů se možná právem spíš očekává, že bez sebemenšího rozmyslu půjdou do nejdražšího EET řešení, které se jim nabídne jako první. A pak logicky podpora této platformy ze strany eetplus nedává tak velký smysl.

Štěpán

5 roky ago

No tedy nevím. Jsem jablíčkář, ale nikdy nekupuji ty nejdražší přístroje. Teď mám třeba Apple iPhone CE. Vybírám si Apple, protože nemám chuť se zaobírat antiviry, vždy fungují na 100%, i po X letech jim baterka jede skvěle (mám funkční i tyto přístroje: 6 let starý iPhone 4, 5 let starý iPad, 4 roky starý iPhone 5). EET se mě bude dotýkat "až" v dubnu 2018, ale už teď hledám alternativy. Vzhledem k vystavení několika účtenek denně se mi nechce dávat finance do velkých pokladen. A pořizovat si k tomu Android se mi taky nechce.

Roman

5 roky ago

Pro EET je lepší mít vyhrazený mobil, který je určen jen pro tuto činnost. A nový levný Android telefon, který zvládne EET, je cenově kolem 1800Kč. Rozumím tomu, že jste fanda Apple, ale někdy je lepší dát emoce stranou:) Nicméně i pokud zakoupíte komerční pokladnu, většina z těchto pokladen je založena i tak na systému Android.

Radek

5 roky ago

Zákon přece ukládá povinnost vydávat zákazníkovi účtenky. Nejsem si jist, zda zasláním účtenky na mail, bude tomuto učiněno za dost. Jak to tedy je? Musí se dát účtenka fyzicky do ruky nebo ji lze poslat mailem? Co říká na toto zákon?

roman

5 roky ago

Nemusí být vytištěná, viz http://www.jakpodnikat.cz/eet-elektronicka-evidence-trzeb.php

Není předepsán žádný formát ani způsob předání účtenky zákazníkovi, můžeme účtenku vystavit i elektronicky, bez tisku, a předat ji zákazníkovi například e-mailem, MMS nebo přes bluetooth. Na alternativní formě předání účtenky však musí být mezi námi a zákazníkem shoda.

Teoreticky zákazník může elektronickou účtenku odmítnout a bude trvat na papírové. Až v tomto případě je nutné ji vytisknout, nebo ručně přepsat.

Zbyšek

5 roky ago

Takže vystavím klasický ruční paragon (nebo vyjedu doklad že staré kasy) tak jako dříve, se všemi učetními náležitostmi a rozpisem nákupních položek tak aby si zákazník mohl učtenku dát do výdajů v jeho účetníctvi a SOUČASNĚ zadám do mobilu eet celkovou částku a doplním zkrácený kód na předtištěný lísteček který přicvaknu sešívačkou k paragonu?

roman

5 roky ago

Ano, je to tak, jak píšete. Samozřejmě ideální by bylo mít pokladnu a EET spojené v jednom systému, na to pak existují složitější pokladni systémy.

Radka

5 roky ago

Máme EET plus a měly jsme kontrolu a musely jsme pořídit tiskárny.

Roman Vithous

5 roky ago

A co vám ta kontrola (jaká, FÚ, nebo celníci?) uvedla do protokolu jako konkrétní zjištěnou závadu?

Roman Vithous

5 roky ago

Jak správně řešit situace vystavení účtenky a PŘEDÁNÍ ZÁKAZNÍKOVI při lokálním výpadku internetu? Předpokládám, že se vygeneruje účtenka s podpisovým a bezpečnostním kódem (PKP/BKP), kterou pak musím do 48 hodin zaregistrovat, respektive udělá to automaticky aplikace po připojení.

Ale drobný problém je v tom, že při nefungujícím internetu účtenku nedostanu nejen k financům, ale ani do úložiště na http://www.uctenka.xyz. Čili až do obnovení připojení taková účtenka nebude "v moci zákazníka".

Osobně bych použil ještě "lokální úložiště" u sebe (ono jedno vyhotovení účtenky je v aplikaci, ale kopie neuškodí), s tím, že bych do svých obchodních podmínek pro elektronické účtenky zakomponoval jednoduchou "smlouvu o úschově" (té účtenky) ve smyslu § 2402 a násl. Zák. 89/2012 Sb. (NOZ) do www a lokálního úložiště.

Tím bych eliminoval problém s kontrolou, která by při offline režimu po kontrolním nákupu vytáhla tablet či telefon s fungujícím připojením jiného operátora, a předvedla, že e-účtenka není dostupná...

Samozřejmě, když by někdo chtěl papír, tak musím zvážit, zda jej napsat, což by při online stavu neměl být problém, nebo z technických důvodů přeruším prodej a raději oželím obchodní případ.

Roman

5 roky ago

Asi nejlepší je zákazníka upozornit, že nefunguje připojení s tím, že účtenku si na webu najde později. Kód účtenky můžete předat hned, ten se generuje nezávisle na internetu. Pokud by zákazník s tím nesouhlasil, tak vypíšete, nebo vytisknete účtenku, kde bude BKP. Tento postup doporučuje FÚ při výpadku internetu.

Luboš

5 roky ago

Neuvažujete o doplnění funkce tisku jednoduché účtenky na Bluetooth tiskárně?
Znáte projekt OpenEET?
https://play.google.com/store/search?q=OpenEET

Roman

5 roky ago

Ano, mám v plánu tisk na bluetooth tiskárně přidat. Zatím řeším jiné požadavky na EET Plus, ale přímý tisk brzo přijde na řadu. Aplikace EET Plus využívá open source variantu Open EET (https://github.com/l-ra/openeet), viz položka menu "O Aplikaci".

Roman

5 roky ago

Tak už to funguje i bluetooth tiskárny viz aplikace Tiskárna účtenek. Umožní dokonce přímý tisk bez nutnosti sdílet účtenku. Zatím jsem to testoval jen na CASHINO PTP-II.

Tomáš

5 roky ago

Děkuji za opravdu jednoduchou aplikaci pro někoho kdo vydá pár účtenek denně. Pouze prosím o informaci zda by např. na jednom tabletu či telefonu nešlo přepínat mezi dvěma podnikateli /klíči/. Zatím jsem našel jen možnost v nastavení nahrát druhý klíč což však chvíli trvá, po nepoužívání nevím jaký je zde zrovna nastavený a hlavně jsou smíchány jednotlivé platby dohromady v platbách ale i statistikách odeslaných hlášení. Děkuji za odpověď

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Snadné přepínání mezi pobočkami a rozdělení statistik chystám do nové verze, která bude dostupná již tento týden. Přepínání certifikátů bude také, ale trochu později.

Roman

5 roky ago

Ješte by se hodila podpora blootooth tiskaren a hromadne odeslani uctenek.Musim uctenky odeslat ucetni,aby je dala do ucetnictvi,ale sdilet kazdou zvlast je unavne

Roman

5 roky ago

Přímý tisk na bluetooth tiskárnu chystám. V nové verzi (snad tento týden) bude sdílení přehledu účtenek, budou tam součty dle měsíců a rozdělené podle DPH.

Petr

5 roky ago

Dobry den.
Dekuji za perfektni aplikaci.
Rád bych dokoupil tiskarnu Cashino PTP-II,kterou tu již uživatele zminovali.
Jedná se o cenově asi nejdostupnější tiskárnu.
Chci se optat zda tušíte jestli plánovaný tisk řrez bluetooth z EET plus bude s touto tiskárnou fungovat ?
Děkuji za informaci

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Děkuji:)
Dle informací od ostatních uživatelů tisk na PTP-II zatím nefunguje.

Stanislav

5 roky ago

Tisk uctenek na zarizeni PTP II jsem odzkousel pomoci aplikace QIUICK PRINTER a jakz takz funguje. Po instalaci teto aplikace je nutne aktivovat Premium versi.Rocni predplatne stoji asi 320 CZK, nebo pro odzkouseni je mozno aktivovat mesicni predplatne za cca 30 CZK.

Roman

5 roky ago

Děkuji za info. Chystám udělat podobnou aplikaci jako QIUICK PRINTER pro tisk na PTP II. Sice bude také placená, ale za nižší částku. Raději si teduy aktivujte měsíční předplatné, ať pak později můžete přejít na levnější verzi.

Roman

5 roky ago

Tak už to funguje i pro PTP-II viz aplikace Tiskárna účtenek. Umožní dokonce přímý tisk bez nutnosti sdílet účtenku.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, můžete zkusit novou aplikaci přímo pro PTP-II a EET Plus - Tiskárna účtenek. Umožní Vám přímý tisk bez nutnosti sdílet účtenku.

Slávek

5 roky ago

Nádherný, děkuji za báječný program, je to obrovská pomoc nám drobným živnostníkům, kteří se snažíme jen sami uživit a nikoho neotravovat. Držím Vám palce, eet+ budu používat a budu Vás propagovat.

Roman

5 roky ago

Děkuji:)

dang

5 roky ago

Po instalovani Quick Printer funguje i s tiskarnou HOP-H58 [USB, Bluetooth] .Ktera je nějlevnějši na internet ( jen 1490kč.) Děkuji Vám moc krat za EET Plus !

Roman

5 roky ago

Díky. Můžete ještě zkusit aplikaci:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.eetplus.print

Umožní přímý tisk bez nutnosti sdílení.

Tisk účtenek s EET Plus | EET plus jednoduše zdarma

5 roky ago

[…] používáte aplikace EET Plus, nemusíte si kupovat tiskárnu a tisknout účtenky. Pokud ale máte bluetooth tiskárnu, můžete si doinstalovat aplikaci Tiskárna účtenek. Tato […]

Luboš

5 roky ago

Dobrý den, bohužel mi nejde nainstalovat. Stahne se a pak hlásí chybu 504 úložiště mám volné. Nevíte kde je problem. Mobil Gsmart pro android 5.1. Dekuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den, tento problém nesouvisí s aplikací EET Plus. Nicméně můžete zkusit tento postup doporučovaný při chybě 504 (viz chyba 504):

Nastavení->Aplikace->Vše
Nalezněte aplikaci "Obchod Google Play".
Poté dejte "Vymazat mezipaměť" a "Mazání dat".

Nalezněte aplikaci "Google services Framework".
Poté dejte "Vymazat mezipaměť" a "Mazání dat".

Poté by to mělo jít nainstalovat.

Luboš

5 roky ago

Dobrý den,
bohužel stále nejde. Smazány data a mezipamět u obcodu i Google services Framework. odebrán účet restartováno, zno přidán účet( vyzkoušen i jiný) pořád chyba 504 , jinou aplikaci naistaluji bez problemu.

Petr

5 roky ago

Super přímý tisk.Děkuji

David

5 roky ago

Dobrý den,

mám prosím otázku. Budu fungovat ve zjednodušeném systému (zákon to v mém případě povoluje). Dočetl jsem se, že musím na účtence uvést podpisový kód poplatníka (PKP). Umí Vaše aplikace generovat podpisový kód poplatníka? Nebo jak to vlastně bude pokud budu fungovat ve zjednodušeném režimu a budu mít internet a potom třeba delší dobu ne? Děkuji za odpověď.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, zjednodušený režim aplikace EET Plus nyní nenabízí. Nicméně zjednodušený režim mám v plánu přidat snad tento týden, tak ještě chvilku vydržte:) Bude to jednoduché - ať jste na internetu, či nikoliv, aplikace EET Plus generuje účtenku, kterou předáte zákazníkovi. Pokud nejste na internetu, tak na účtence nebude FIK, ale PKP. V zjednodušeném režimu musíte nejpozději do 5 dnů se dostat na internet a aplikace EET Plus účtenky automaticky odešle. To, že jsou účtenky odeslány, vidíte v aplikaci EET Plus. Můžete to také zkontrolovat na daňovém portálu FÚ.

David

5 roky ago

Moc Vám děkuji ani jsem nečekal tak kladnou reakci. Určitě počkám. Děkuji, že společnosti takto pomáháte! S pozdravem David Chovančík 🙂

Zuzana

5 roky ago

mám přenosnou tiskárničku ELIO 100 a šla spárovat z mobilem!vše je zatim super! a to jsem \starší ročník...\
poradil jste..- šikovný chlap!!dík

Roman

5 roky ago

Dobrý den,
umí Vaše aplikace generovat podpisový kód poplatníka (PKP) i v běžném režimu při překročení mezní doby odezvy (problém s připojením k internetu). Dočetl jsem se, že je to zákonem daná povinnost, je to uvedeno v doporučených postupech ("co když něco selže"): http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/situace-pri-evidovani-trzeb.pdf, a bylo mně to řečené i na infolince EET: 225 092 392.
Děkuji za odpověď.

Roman

5 roky ago

Dobrý den. Máte pravdu, že pro tento specifický případ by PKP měl být vygenerován. Přidám to hned do další verze aplikace. Děkuji za upozornění.

Roman

5 roky ago

Moc děkuji, tak to je super 🙂
Přeji hezký den.

Stanislav

5 roky ago

dobrý den,

aplikace funguje bez problémů, akorát nevím na co je tlačítko MR ? a kolik stojí váš tiskový manažer, pro přímí tisk na bluetooth tiskárnu /zájímá mě jednorázová platba ne opakovyný paušál/ děkuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den. Tlačítko MR mám rezervované pro budoucí rozšíření. Mám v plánu, že bude možné v nastavení aplikace si nadefinovat více cen do paměti a pomocí MR tyto ceny vyvolat. Za ovladač tiskárny CASHINO PTP II (a dalšich bluetooth tiskáren) je příspěvek na EET Plus 300Kč na jeden rok. Pokud nechcete přispět, můžete použít i jinou tiskovou aplikaci (přes sdílení účtenky), EET Plus Vás v tomto neomezuje.

Pavel

5 roky ago

Přeji dobrý den,
prosím je nějak možné v aplikaci přepínat mezi dvěma podnikateli? Jeden je plátce a druhý neplátce DPH. Děkuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den,
pokud máte Android telefon 5.0 a novější, můžete si vytvořit více uživatelů a pro každého uživatele nainstalovat aplikaci EET Plus a nastavit přísluný certifikát. Přepínání pak provedete tak, že změníte uživatele. Více info tady:
https://www.svetandroida.cz/androdi-vice-uzivatelu-navod-201603

Franta

5 roky ago

Dobrý den,
do přehledu tržeb jste použili oddělovač "," (čárka).
Nebyl by vhodnější znak ";" (středník)?
V excelu se pak tento soubor načte přímo jako tabulka.

Roman

5 roky ago

Díky za připomínku. Oddělovač změním a přidám možnost oddělovač nastavit.

Luboš

5 roky ago

Dobrý den,

mám vše nainstalováno a aplikace je připravena odesílat na portál FÚ. Chci si otestovat funkčnost. Kde nastavím zkušební režim, aby mi chodily účtenky s FIKkodem FF?
Na etržby mi řekli, že se to nastavuje v mé aplikaci, že se mám optat dodavatele kde přepnu zkušební a ostrý režim. Děkuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den, zkušební režim aplikace EET Plus neumožňuje. Pokud to chcete pro jistotu vyzkoušet, vystavte účtenku na malou částku a pak proveďte storno novou účtenkou se zápornou částkou. Důvod, proč to aplikace EET Plus neumožňuje je ten, že FÚ negarantuje funkčnost testovacího prostředí.

Luboš

5 roky ago

Děkuji za odpověď. Udělám to tak ještě v únoru. Naposílám účtenky, zkontroluju a pak pošlu záporné a zase zkontroluju. Pak ale potřebuju od března vrátit číselnou řadu účtenek na začátek. Jak to udělat?

Roman

5 roky ago

Čiselnou řadu vrátit nelze, dle technického manuálu FÚ číselná řada neni podstatná, důležité je, aby číslo účtenky bylo unikátní. Pokud byste trval na vynulování číslené řady, vytvořte si na daňovém portálu nový certifikát a budete číslovat znovu od jedné, budete mít jiné první čtyři znaky, aby byla zaručena unikátnost.

Roman Havlíček

5 roky ago

K Vašemu textu "Zákon totiž nepředepisuje, že účtenka musí být vytištěna na papíře. Zákazník s tím ale musí souhlasit. Účtenku tedy můžete vystavit elektronicky. A jak se k ní zákazník dostane? Pokud bude zákazník chtít účtenku, jednoduše opíšete na papír kód, který vám vygeneruje aplikace EET Plus. A zákazník si svoji účtenku na internetu najde sám." bych měl dotaz. Když zákazník nebude souhlasit s tím, že účtenka nebude tištěna na papíře ale jen elektronicky, tak mu musím vytisknout plnohodnotnou eet-účtenku na tiskárně nebo stačí mu napsat na předtištěný papírek ten 4míst. kód?
Děkuji

Roman

5 roky ago

Zákazníkovi vždy dáte ten 8 místný kód (píšete čtyři znaky na předtištěný papírek), což je odkaz na elektronickou účtenku. Pokud zákazník oznámí, že chce kompletní EET účtenku na papíře, tak dle FÚ musíte vyhovět. Buď ji vytisknete (pokud máte zakoupenou tiskárnu), nebo ji ručně přepíšete z aplikace EET Plus. Většina zákazníků se ale spokojí s elektronickou účtenkou. Opravím ten text článku, aby to bylo jasnější.

Edita

5 roky ago

Dobrý den, je nějaká aplikace i pro iPhone? Dekuji

Roman

5 roky ago

Dobrý den, aplikace EET Plus je jen pro Android.

Jirka Kostov

5 roky ago

Dobrý den. Řešil jsem s člověkem z Finančního úřadu záležitost povinnosti uvádět název položky na účtence a napsal mi toto: "je to trošku složitější, zákon a příslušný § tuto povinnost v návaznosti na
účtenky vysloveně neuvádí, ale další další paragrafy toto v návaznosti
na sazbu daně zase vysloveně dávají jako povinnost. Protože jinak
bez uvedení konkrétního zboží se nedá přiřadit sazba daně.
Takže napsal jenom pod názvem položka "prodej zboží", tak tento
název se nedá přiřadit k sazbě DPH.
Z toho tedy vyplývá, že druh zboží na účtence musí být." Byl by problém doplnit možnost tvorby položky (omezené množství např.) do jinak výborné aplikace? Děkuji.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, není to složitější, je to jednoduché. EET účtenka má obsahovat náležitosti popsané zde: http://www.etrzby.cz/assets/cs/obrazky/vzorova_uctenka.jpg. Jedná se o položky, které jsou popsané v textu a vedou od nich šipky do účtenky. Viz http://www.eltrzby.cz/cz/nejcastejsi-dotazy, bod 18. Nic více. To aplikace EET Plus splňuje.
Pozor ale, EET účtenka nenahrazuje daňový doklad, nebo doklad o koupi zboží. Pokud jste dosud vystavoval daňový doklad (plátce DPH), dělejte to stejně jako doposud, v tom se nic nemění, jen navíc vystavte EET účtenku.
Jinak možnost tvorby položky chystám do aplikace EET Plus v nejbližší době. Pak totiž bude možné vystavit EET účtenku a daňový doklad dohromady.

Lukáš

5 roky ago

Dobrý den, jedna věc je co musí obsahovat účtenka (opravdu stačí jen částka), ale druhá věc je co MUSI aplikace odesílat datovou zprávou v xml - a to bohužel musí odesílat hladiny dph - viz váš link: http://www.etrzby.cz/cs/zpusoby-evidence-a-uctenka a část: Údaje zasílané Finanční správě (§ 19 ZoET): základ daně z přidané hodnoty a daň podle sazeb daně z přidané hodnoty.
Jinak skvělá aplikace, plánujete hladiny dph přidat? děkuji

Roman

5 roky ago

Díky, EET Plus posílá hladiny DPH v XML datové zprávě. Před odesláním účtenky si vyberete DPH a to se pak pošle v datové zprávě. Toto platí, pokud jste plátce DPH. Pokud nejste, nemusíte úrovně DPH vybírat a není třeba DPH posílat. EET Plus aktuálně umožňuje vybrat jen jednu sazbu DPH na jednu účtenku. Pokud máte více sazeb během jedné platby, musíte vystavit více účtenek. Více sazeb DPH na jedné účtence chystám dodělat v nejbližší době.

Věra Podhorníková

5 roky ago

Přeji hezký den,Pracuji ve službách,jako masérka,mám svoji provozovnu,také vyjíždím do terénu,kdy měním místo služby.Povinnost se mne týká až v poslední vlně,to je v červnu 2018.Lze použít tuto aplikaci bez použití tiskárny,papíru a dalšího zařízení,aby bylo vše dle zákona,odeslání FÚ a vystavení účtenky pro klienty? Mám jen cca 20 cenových položek.Jestli je možné,v tomto systému přepínat na svoji provozovnu a na druhou jako výjezd?
Popřípadě,co byste mi poradili jinak.
Prosím radu,na koho se obrátit,třeba telefonicky,až si budu chtít aktivovat tento systém,není to zrovna moje parketa.

Děkuji
Podhorníková Věra

Roman

5 roky ago

Dobry den, pro Vás je aplikace EET Plus ideální. Veškeré odpovědí na Vaše otázky naleznete v častých otázkách k EET Plus. Pro telefonickou pomoc můžete zkusit nějakého EET asistenta. Do června 2018 se ale může spousta věcí k EET ještě změnit.

Ráchel

5 roky ago

Dobrý den, stáhla jsem si vaši aplikaci, mám přihlášený certifikát - začnu s podnikáním až od dubna a chtěla bych si předem připravit-vytisknout doma papíry, které budu lidem dávat, tak abych mohla doplňit jen ty čtyři čísla, které mi vygeneruje vaše app. Kde najdu mé konkrétní čtyřčíslí, které se váže na můj certifikát? A také vám děkuji, za řešení eet zdarma, neboť teprv začínám s podnikáním a pociťuji každou korunu, kterou posílám do světa 🙂

Roman

5 roky ago

Dobrý den:) Nastavte si v aplikaci EET Plus certifikát a zkuste vystavit účtenku. Poté účtenku zrušte novou účtenkou se zápornou částkou. Tím otestujete, že vše funguje jak má a současně budete znát první čtyřčíslí.

Ráchel

5 roky ago

Děkuji za odpověď 🙂

Linka Petr

5 roky ago

Trstuji Váš patrně velmi dobrý program a prosím o odpověď na otázku, zda půjdou běžně tisknout účtemky tak jak jdou nyní ty testovací. Moje frekvence je cca 10 ks měsíčně. Používám běžnou inkoustovku Epson. Děkuji !

Roman

5 roky ago

Dobrý den, děkuji. Testovací účtenky se tisknou úplně stejně, jako ty z ostrého provozu.

Daňový doklad a EET | EET Plus jednoduše zdarma

4 roky ago

[…] Je možné ho nasdílet stejně jako EET účtenku v EET Plus. Zákazník si může daňový doklad také nalézt na […]

Jirka

4 roky ago

Asi něco dělám špatně, ale když jsem si aplikaci nainstaloval na mobil a chci nahrát certifikát, tak se objeví obrzovka, jejímuž středu vévodílogo certifikátu v zeleníém kolečku, pod ním je nápis: "Pro připojení na finanční úřad je nutný certifikát. Certigikát vydává zdarma finanční úřad. Nahoře vlevo je napsáno: "Krok 1"
A to je vše. Adál se nedostanu, ať se pokouším kliknout na cokoliv. Nikde možnost zadat cestu k certifikátu a potvrdit.

Jirka

4 roky ago

Zpět! Sračilo pootočit mobil a hned se nabídka objevila. Omlouvám se

Leopold Jež

3 roky ago

HXVQ3DTG

Jirka

3 roky ago

Dobrý den. funguje Vaše aplikace s tiskárnou Xprinter XP-C2008 - termotiskárna - USB, bluetooth a to i v češtině? Děkuji

Roman

3 roky ago

Dobrý den, bohužel s touto tiskárnou nemám zkušenosti. EET Plus funguje s tiskárnou Xprinter XP-T58-K Bluetooth, viz forum, proto je pravděpodobné, že bude fungovat i Xprinter XP-C2008. V tom případě by měla tisknout i v češtině.

Jirka

3 roky ago

Dobrý den. Děkuji za bleskovou odpověď

Bendlová Martina

2 roky ago

Dobrý den. Chci se zeptat. Mám malý krámek s polední pauzou.Používám vaši aplikaci. Měla jsem internet od sousedů a teď ho zrušily. Vadí FÚ, že mu odesílám účtenky 2x denně z domova? Vím, že se v případě výpadku musím účtenky odeslat do 48hodin. Ale jde to takhle praktikovat každý den? Děkuji za odpověď.
Hezký večer.
Bendlová

Roman

2 roky ago

Dobrý den, FÚ to bude vadit. Těch 48 hodin je pouze pro případ, že by došlo k technickým problémům.
Pro internet můžete použít SIM kartu od COOP Mobil, zde se platí 20Kč za 25MB měsíčně. Pokud na telefonu nebudete mít jinou aplikaci, která by konzumovala data, tak na dvě účtenky denně by to mělo stačit.
Více informací naleznete zde:
http://www.coopmobil.cz/sluzby/internet/

Pokud používáte tablet, kam nelze SIM kartu dát, můžete použít sdílený internet přes mobil, kde datový tarif je. Více informací zde:
https://eetplus.cz/2016/07/09/sdilene-pripojeni-k-internetu/

Ridzon

2 roky ago

Navrhnete řešení pro 3 taxi ky

Roman

2 roky ago

Pro taxi službu bych spíše doporučil tiskárnu CASHINO PTP-II. EET Plus lze také propojit s platebním termínálem a tedy tiskárnu použít i pro platby kartou.

Milan

2 roky ago

Dobrý den , od 1.5. mě to EET také čeká, jsem invalidní na vozíku a moje neteř bude u mě na brigádě stříhat miláčky...chtěli bychom se tedy zeptat a popř.,pořídit od vás EET...je možné poradit?
Popř., i na bankovní karty?
Děkuji Milan Horesovsky
777025014
Děkuji

Roman

2 roky ago

Dobrý den, můžete postupovat dle podrobného návodu zde:
https://eetplus.cz/jak-zacit-s-eet/

Pokud se na to necítíte, zkuste EET asistenta, více informací zde:
https://eetplus.cz/2016/10/14/eet-pomoc-sos/

Časté otázky a odpovědi jsou zde:
https://eetplus.cz/caste-otazky-a-odpovedi/

EET Plus má integraci na platební termínál, více info zde:
https://eetplus.cz/sumup-terminal/

A pokud si už nebudete vědět rady, pište na tp@eetplus.cz

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka