Jak se přihlásit k EET?

Abyste vůbec mohli začít používat EET, je nutné získat přístup do portálu EET.  Portál EET je webová aplikace ministerstva financí, kde si můžeme evidovat provozovny a vytvářet certifikáty pro provozovny. Zní to složitě, ale nebojte se, nebudeme to komplikovat. Nejvíc důležité je  získat přístup do portálu EET  a to tak, že o něj požádáme.

Pokud nemáme datovou schránku, tak nejlepší bude se stavit osobně na finančním úřadě. Zde dostaneme obálku s přihlašovacími údaji. Je to jednoduché, ale musíme osobně na úřad.

Jestliže máme datovou schránku, můžeme si cestu na úřad ušetřit. A kvůli tomu se vyplatí číst následující text a prokousat se nepřehledným formulářem na daňovém portálu:)  Klikneme na stránku daňového portálu. Klikneme na tlačítko "ŽÁDOST O AUTENTIZAČNÍ ÚDAJE DO EET". Možná se nám zobrazí varování, že spojení není zabezpečeno. Pokud se tím nechceme zabývat, potvrďme výjimku. Pokud to chcete vyřešit, podívejte se na stránku postsignum.cz, kde je pokyn, jak to řešit. Pokud vás zajímá, proč je to tak složité, tak vězte, že ministerstvo financí používá certifikační autoritu, které okolní svět nedůvěřuje. Vtipné, že? Vraťme se ale zpět k registraci. Poté se objeví trochu nepřehledná stránka. Formulář má čtyři části: Záhlaví, Poplatník, Zabezpečení a Závěr. Mezi těmito stránky lze přepínat trochu nelogicky pomocí menu vpravo dole.

danovyportal

Takže vyplníme všechny požadované kolonky a na konci v sekci Závěr odešleme formulář. Při odeslání budeme muset vyplnit přihlašovací údaje do datové schránky, aby finanční úřad věděl, že jsme to my. Uff, máme to za sebou.

A to je vše, gratulujeme - jakmile dostaneme přihlašovací údaje, máme půl cesty za sebou. V dalším kroku musíme získat certifikát k EET.

A ještě jedna rada na závěr. Neodkládejte zbytečně registraci. Až to budou všichni dělat na poslední chvíli, budou počítačové systémy přetížené, finanční úřady přeplněné. Tak je lepší si registraci udělat v klidu, než potom stresovat.

Jestli máte k tématu nějakou otázku, napište do komentářů, pokusím se text vylepšit.

 

 

 

Zanechte zprávu



Fišera

5 roky ago

Dobrý den vse jsem vyplnil a odeslal chci se zeptat zda ted ještě musím na FÚ nebo přijde certifikát emailem. Ještě se zeptam zda je vse zdarma. Předem děkuji Fišera

Roman

5 roky ago

Dobrý den
Pokud máte datovou schránku, počkejte na přihlašovací údaje, které vám FU zašle. Jakmile budete mít přihlašovací údaje, postupujte dle návodu jak získat cettifikát EET.
Aplikace EET Plus je zdarma.

Helena Tichá

5 roky ago

Dobrý den, jsem malý živnostník, nemám datovou schránku, ale kvalifikovaný certifikát, stačí to k přihlášení k EET nebo musím osobně na FÚ?
Další dotaz: Provozuji malý salon se svatebními a společenskými šaty, které půjčuji nebo prodávám. Platba je vždy hotově. V provozně není kancelář s PC, PC s SW mám mimo provozovnu. V salonu není pevně stanovená provozní doba, zákaznice se objednává na určitou hodinu. Mimo tuto dobu v salonu nikdo není. Je možné dát zákaznici "ruční" účtenku a tuto následně do cca 1 hodiny odeslat jako tržbu do EET a e mailem poslat účtenku zákaznici (případně mms)? Podotýkam, že se jedná o malý salon na malém městě, salon mám otevřený od 10/2016 a bohužel, ještě žádnou tržbu nemám a odhaduji, že budu mít tržbu cca jednu měsíčně. Systém EET asi "nezajímá" objem tržeb, jedná se mi proto pouze o to, zda je možné použít výše uvedený postup odeslání tržeb do EET.
Předem děkuji za informace.

Roman

5 roky ago

Dobrý den, musíte osobně zajít na FÚ. Pozor, nenechávejte to na poslední chvíli. V běžném režimu EET musíte informaci o platbě na FÚ poslat okamžitě, nemůžete je posílat dodatečně.
Pro Vás je nejednoduší si na mobilní telefon nainstalovat aplikaci EET Plus a tento telefon mít vždy u sebe. Aplikace EET Plus je zdarma a tiskárnu nepotřebujete. Podívejte se na časté otázky a odpovědi.

Helena Tichá

5 roky ago

Děkuji za informace a rychlou odpověď, je plně dostačující.
Helena Tichá.

Míra Dařena

5 roky ago

Fakt mi to nedá... Jsme v podzámčí. Já dělám hotově asi jedno procento z malého obratu , a jsem po dvaceti sedmi letech naštvaný, že jsem cinkal.
Takže jdu na FÚ, přihlásit se osobně k EE-T, tam mne po pár měsících hackeři vybrabčej', jestli by taky něco nezbylo pro ně. a protože jsme v kontrolovaném policejním státě s vazbami na minulost, tak to všem vyjde! Huráá!!

Jak se vyhnout frontám na FÚ kvůli EET | EET plus jednoduše zdarma

5 roky ago

[…] Pokud máte povinnost EET k 1.3.2017 a ještě nemáte přístup do daňového portálu, pravděpodobně Vás čeká stresující čekání ve frontách na finančním úřadě. Pokud fronty nemáte rádi stejně jako já, mám pro Vás tip. Jestliže ještě nemáte datovou schránku, nechte si ji zřídit. Já osobně jsem se tomu dlouho bránil, ale opravdu není se čeho bát. Je to něco jako email a díky tomu ušetříte posílání dopisů na úřady a návštěvu úřadů. Výhoda je, že si datovou schránku zařídíte jednoduše na České Poště, kde je kontaktní místo CZECH POINT. Mapa, kam můžete zajít. Zde budou fronty určitě menší, než na finančním úřadě. Pokud jste fyzická podnikající osoba, stačí si sebou vzít jen občanský průkaz. Jakmile získáte přístup do datové schránky, můžete si žádost pro přístup na daňový portál vyřídit rovnou z počítače a ušetříte si cestu na FÚ a stres tamtéž. Přesný návod, jak si zařídit přístup na daňový portál přes datovou schránku. […]

Milan Tauer

5 roky ago

Dobrý den, chci se zeptat jsem OSVČ hlavní náplní je obchodní zástupce, zprostředkování obchodu, někdy nákup a prodej, ale vždy převodem, nikdy jsem v hotovosti nefakturoval a ani nebudu, musím se hlásit na FU k EET nebo se mě to netýká.
Děkuji za odpověď

Roman

5 roky ago

Dobrý den, EET se týká hotovostních plateb a plateb kartou.

Alexandr

5 roky ago

Dobry den, jak dlouho cekat na prihlasovaci udaje na datovu scheanku? Dekuji

Roman

5 roky ago

To je otázka spíše na FÚ. Jestli si dobře pamatuji, já jsem čekal jeden den (v listopadu 2016).

Erika

2 roky ago

Dobrý den.
Mám mít eet až v květnu ale přihlásit se můžu už teď?
A certifikát si můžu vyzvednout také už teď?

Roman

2 roky ago

Dobrý den,
ano, můžete začít evidovat dříve a má to své výhody. Více informací je zde.

Dufkova

2 roky ago

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda toto by mohlo nahradit papirove uctenky dle vyjimky eet. Pokud ano, moc by se mi to libilo, ze bych nemusela resit papiry a navic bych to mela rovnou v systemu. Jde to? A pokud ano, i tak mam zazadat FU o vyjimku? Nechci aby jsem musela kazdou uctenku posilat pres data, protoze je u nas velmi spatne spojeni. Dekuji za odpoved. Dufkova

Roman

2 roky ago

Dobrý den. Nejsem si jistý, zda rozumím dotazu. Pokud zmiňujete tzv. "Offline režim", tak doporučuji raději používat EET Plus. To papírování nestojí za to. V mobilu to máte hned zaevidované a bez starostí. Navíc můžete příští rok získat slevu na dani 5000 Kč a to si myslím, že stojí za to.
Špatné spojení nevadí. EET účtenka spotřebuje málo dat (10KB). Pokud by krátkodobě nešel internet, tak to nevadí. Aplikace EET Plus si takovou účtenku vloží do fronty a automaticky ji pošle později, jakmile internet začne fungovat. Nemusíte se o to starat.
Ještě jedna poznámka, EET účtenka není daňový doklad. Více informací o daňovém dokladu najdete zde.

Macháčková Radka

2 roky ago

Dobrý den,pro Pardubice mi to neumožní se přihlásit přes adresu trv.bydliste...neevidují mi to Pardubice 17 s psč 53351

Roman

2 roky ago

Dobrý den, toto řešte přímo s finančním úřadem.

Iveta V.

2 roky ago

I

Radek Bednář

2 roky ago

Když nemám datovou schránku?

Roman

2 roky ago

Tak to musíte na finanční úřad osobně, což asi bude v této době komplikované.

Tereza Ruckerova

2 roky ago

Dobrý den mám zájem o EET v mobilu. Ruckerova

Roman

2 roky ago

Dobrý den, postupujte dle videa zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Q36LCWXXFBc

Nejnovější příspěvky

EET-Plus-logo-3-w-400px

Kontaktní informace

Ing. Roman Bouchner

eetplus s.r.o.
Bratranců Veverkových 587
Zelené Předměstí, 530 02 Pardubice
IČ: 06675301, DIČ: CZ06675301

DUNS: 49-599-9210

Technická podpora
email: tp@eetplus.cz

EET Plus jednoduše zdarma © 2020. All Rights Reserved.   Design: Ing. Pavel Křivka